CNV leden stemmen in met nieuwe cao Kunststof-, Rubber- en Lijm Industrie

De afgelopen weken heb je kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao KRLI. Graag informeer ik jou over de uitslag van onze ledenraadpleging.

Uitslag ledenraadpleging vakorganisaties

In grote meerderheid zijn de CNV Leden die gestemd hebben akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Kunststof-, Rubber- en Lijm Industrie (KRLI). Ook de FNV leden heben in meerderheid ingestemd. Voor de Unie was de uitkomst uit de DigiC peiling leidend en ook hier waren de meeste mensen positief over het resultaat. Daarmee is voor alle drie de vakorganisaties de nieuwe cao een feit! 

De highlights uit het onderhandelingsresultaat...

De belangrijkste afspraken in de nieuwe cao nog even op een rijtje: 
  • Een looptijd van 12 maanden; van 1 juni 2022 tot en met 31 mei 2023
  • Een structurele loonstijging van 2,0 % per 1 juni 2022
    en een structurele loonstijging van 2,0 % per 1 november 2022
  • Partijen starten vanaf september 2022 een Actieplan, aan de hand van de verschillende voorstellenbrieven én de resultaten van het DigiC-onderzoek
  • Aanvullende en tekstuele afspraken over consignatietoeslag, verlof na overlijden, maximale pensioenopbouw in 2023 en pensioen voor vakantiekrachten

Vervolg

De verwachting is dat de meeste bedrijven de loonstijging in de salarissen van juli 2022 kunnen verwerken. De nieuwe cao-tekst wordt waarschijnlijk in september gepubliceerd. In het najaar informeren we jullie ook over het Actieplan.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.  

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnvvakmensen.nl