Cao Kunststof-, Rubber- en Lijmindustrie

Looptijd: -

Tot de Kunststof-, Rubber- en Lijmindustrie behoren ondernemingen waarin in overwegende mate sprake is van processen en/of technieken waarbij kunststof en/of rubber wordt bewerkt en/of verwerkt, of waarin in overwegende mate lijmen en kitten worden geproduceerd. In de cao Kunststof-, Rubber- en Lijmindustrie staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

 • Loonsverhoging:
  * Met ingang van 1 juni 2023 worden de salarissen en de salarisschalen verhoogd met € 150,- structureel.
  * Met ingang van 1 januari 2024 stijgen de salarissen en de salarisschalen structureel met 2,0 %.

 • Reiskostenvergoeding: de werknemer voor wie de afstand tussen woonadres en standplaats meer dan 10 kilometer (enkele reis) bedraagt, ontvangt een fiscaal onbelaste vergoeding van minimaal € 0,19 per kilometer voor de volledige woon-werk afstand met een maximum van 30 kilometer (enkele reis).

 • Pensioenpremie: 31% of minder zolang de gemiddelde vaste pensioenpremie voldoende is voor een fiscaal maximale opbouw ouderdomspensioen van 1,875%.

Inmiddels zijn alle vakbonden, waaronder ook CNV Vakmensen, weer met elkaar in gesprek over een nieuwe cao. Momenteel wordt er nagedacht over een medewerkerspeiling binnen alle werkgevers die onder de cao vallen.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Martijn den Heijer
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte