Geen eenmalige uitkering voor de medewerkers van Royal Talens

Tijdens het periodiek overleg van 30 november hebben de vakbonden gevraagd om een compensatie voor de hoge inflatie. Jullie werkgever heeft inmiddels laten weten dat er geen compensatie zal volgen. In deze nieuwsbrief lees je waarom.

Geen eenmalige tegemoetkoming aan het einde van het jaar 

In een reactie op de vraag van de vakbonden voor een eenmalige compensatie heeft jullie werkgever laten weten dat Royal Talens zich bewust is van de uitzonderlijke situatie in Nederland. Royal Talens begrijpt dat de hoge inflatie goed merkbaar is bij de medewerkers. Ook Royal Talens merkt de gevolgen van deze uitzonderlijke situatie. Jullie directie laat weten dat de impact van deze situatie zo groot is, dat hierdoor een eenmalige uitkering aan het einde van het jaar niet mogelijk is.

Er zijn een aantal andere tegemoetkomingen richting de medewerkers gedaan

De directie van Royal Talens heeft laten weten dat zij wel een aantal andere tegemoetkomingen kunnen doen. Zo is de winstdelingsregeling over 2021 is voor een groot gedeelte netto uitbetaald, hebben jullie een workshop kunnen volgen die in het teken stond van het op orde houden van het huishoudboekje, wordt vanaf 1 januari 2023 de fiscale verruiming inzake de kilometervergoeding woon-werkverkeer toegepast en worden het aantal kilometers waarop een woon-werk vergoeding van toepassing is verdubbeld. Daarnaast laat de directie van Royal Talens weten dat de HR-medewerkers extra alert zijn op signalen van en over medewerkers die in de financiële moeilijkheden dreigen te raken door zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de werkvloer. 

Op deze manier heeft Royal Talens, voor zover dat mogelijk is, willen bijdragen aan het opvangen van de gestegen kosten voor haar medewerkers. Helaas ziet Royal Talens op dit moment geen andere manier om haar medewerkers financieel tegemoet te komen. Ik vind het jammer dat ik jullie tegen het einde van het jaar niet anders kan berichten. 

Vragen of reageren? 

Voor nu wens ik jullie een gezond 2023! Mocht je vragen hebben over deze nieuwsbrief op hierop willen reageren, dan kun je telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen. 

Sharon van Boxmeer 
Bestuurder CNV Vakmensen
M 0628866512
E s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl