Update cao overleg KLK Kolb

Gisteren zijn we begonnen met de onderhandelingen voor de nieuwe CAO KLK Kolb Specialties. Alle partijen hebben schriftelijke voorstellen ingediend en tijdens deze 1ste cao-ronde mondeling toegelicht. De voorstellen van de directie en van het CNV zijn te lezen via de bijlage. Het gesprek is constructief verlopen en heeft met name verkennend karakter gehad.

Helaas hebben we het loonbod van de directie nog niet ontvangen. Om die reden kunnen we hier nog weinig over zeggen. Wij hebben wel benadrukt dat onze leden verwachten dat de loonsverhoging recht doet aan de hoge inflatie en de goede financiële situatie van het bedrijf.

Wat betreft de Leeftijdsonafhankelijke arbeidsvoorwaarden het volgende, de betreffende artikelen zijn enkel benoemd door de directie. Er zijn nog geen concrete voorstellen gedaan voor wijzigingen in deze artikelen. Het is vooralsnog onduidelijk welke richting de werkgever hiermee op wil gaan. De artikelen die het betreft kun je vinden in de bijlage!

Daarnaast hebben we alvast aangegeven dat voorstellen van de directie over Leeftijdsonafhankelijke arbeidvoorwaarden niet goed zullen worden ontvangen. Dat geldt ook voor de kerststop voor de ploegendienstwerknemers (vanaf 24 december tot 2 januari). In een periode waarin de inflatie grote financiële schade bij de werknemers heeft aangericht gaan we liever met elkaar bespreken hoe we deze schade kunnen repareren. Verslechtering van de cao zou dan niet aan de orde moeten zijn.

13 maart a.s. komen de cao-delegaties weer bij elkaar. Wij vertrouwen erop dat we dan dichter bij elkaar kunnen komen en dat we meer informatie met jullie kunnen delen.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van de cao-onderhandelingen, neem gerust contact op met mij of ons kader.

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl

Roy Kok
Kaderlid en cao delegatie CNV Vakmensen

Downloads