Directie doet vakbonden een eindbod voor de cao KLK Kolb

Vanochtend zijn we voor de derde keer met de directie bij elkaar gekomen om te praten over de nieuwe cao. Dit overleg kreeg een onverwachte wending. We zijn zeer teleurgesteld over dit overleg.

Productiestop
De directie opende het overleg met de gedwongen productie stop en de achtergronden ervan. De werkgever zit in crisis modus. Deze situatie staat niet op zichzelf. Het zou te maken hebben met grote andere problemen. Werknemers zouden onder de maat presteren, te feel fouten maken, er is weinig vertrouwen in de organisatie. De productiestop zou het bedrijf miljoenen gaan kosten. Ook overheidsinstanties voeren de druk op KLK Kolb op, aldus de directie. Strafrechtelijke gevolgen zouden niet uit te sluiten zijn.

Onze reactie
Na deze opening hebben wij (CNV/FNV) allereerst begrip uitgesproken voor de situatie waarin de organisatie zit. De situatie klinkt zeer ernstig. Echter hebben wij wel aangegeven dat onze leden hoge verwachtingen van deze cao-onderhandelingen hebben en dat we het niet gepast vinden om nu de druk nog meer op te gaan voeren. Wij hebben voorgesteld of we de onderhandelingen niet beter kunnen uitstellen, maar hier heeft de directie geen gebruik van gemaakt.

De directie voert de druk nog meer op
Tot onze verbazing heeft de directie gekozen om niet met elkaar verder in gesprek te gaan. Het laatste bod dat ze twee weken geleden aan ons hebben gedaan, is nu omgezet in een EINDBOD. Met andere woorden: Take it or leave it. Wij begrijpen deze keuze van de directie niet.

Ledenvergaderingen
Leden hebben het laatste woord. Jullie kunnen stemmen over het eindbod van de directie. Kom daarom naar de ledenvergaderingen om je stem uit te brengen. Ledenvergaderingen worden gehouden in de bedrijfskantine op:

Maandag 3 april om 13.45 uur en om 15.15 uur
Woensdag 5 april om 13.45 uur en om 15.15 uur.

Het eindbod van de directie komt -kortgezegd- op het volgende neer:

-Looptijd cao: 1 jaar (1 april 2023 – 1 april 2024)
-6,1% + € 40 bruto per maand loonstijging op 1 april 2023 (gemiddeld 7,4%)
-€ 250 bruto éénmalig (parttime naar rato).

Wij hopen jullie op de ledenvergaderingen te zien. Dan zullen we het eindbod van de directie verder toelichten.

Voor de bijeenkomsten zijn alle werknemers welkom. Het is wel zo dat alleen leden mogen stemmen. Ben je nog geen lid, sluit je aan en doe mee!

Voor vragen kun je ook terecht bij de kaderleden Roy Kok, Rene Kortink en Freddie Franke

Namens de cao-delegatie van het CNV en FNV,
Rick Pellis (bestuurder CNV), Dino Djulbic (bestuurder FNV)

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error