Cao-voorstellen CNV Vakmensen

Aanstaande donderdag starten de cao onderhandelingen weer bij KLK Kolb Specialties. Hiervoor hebben we afgelopen vrijdag nog een laatste ledenraadpleging gedaan. We praten je graag bij over deze bijeenkomst en de voorstellen die we hebben ingediend.

Niet iedereen heeft de bijeenkomst bij kunnen wonen afgelopen week, aangezien we maar 1 extra moment gepland hadden. Met de aanwezigen hebben we het gehad over 3 onderwerpen die we hieronder kort zullen toelichten.

Cao voorstellenbrief

Tijdens de bijeenkomsten in januari hebben we het net opgehaald voor cao onderwerpen. Deze onderwerpen hebben we nogmaals met onze leden doorgenomen en we zijn nog tot een aantal aanvullende voorstellen gekomen.  De volledige voorstellenbrief kun je vinden in de bijlage.

Kwestie rondom de afbouwregeling bij QC

Al enige tijd is er discussie gaande met de directie over de afbouwregeling. De werknemers van QC zijn middels een pilot naar een ander rooster gegaan en hebben tijdens deze pilot hun 5-ploegentoeslag behouden. Echter is de afbouwregeling met terugwerkende kracht toegepast, wat in strijd is met de cao. Ook is er afgebouwd vanaf de gehele ploegentoeslag en niet alleen over het verschil tussen het oude en het nieuwe salaris. Hierdoor is er te snel afgebouwd naar het nieuwe salaris en zijn deze werknemers veel geld misgelopen. Na diverse contactmomenten is de directie nog niet bereid om aan onze eisen tegemoet te komen, onze juristen zullen dit verder op gaan pakken.

Het werk van de kaderleden binnen KLK Kolb

We hebben het gehad over het vakbondswerk binnen KLK Kolb. We merken een steeds grotere betrokkenheid van medewerkers bij de cao en we zien ook een grote ledengroei. Dit is natuurlijk goed voor onze positie, hoe beter wij vertegenwoordigd zijn hoe sterker wij staan als vakbond. Tijdens de bijeenkomst kwamen er twee onderwerpen naar voren waar we het komende jaar aandacht voor willen vragen. Het gaat dan om de steeds groter wordende werkdruk en ongelijkheid tussen collega’s. Hierover binnenkort meer!

Donderdag staat de eerste onderhandelingsronde gepland, na iedere ronde zal ik een nieuwsbrief sturen met een update. In de bijlage vind je de voorstellenbrief van het CNV, alsook de voostellen die de werkgever heeft toegestuurd. Neem bij vragen gerust contact op.

Rick Pellis
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5120 2994
r.pellis@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error