ICL trekt eindbod in

Tijdens het overleg op 14 december jongstleden heeft ICL een eindbod gedaan. Dit eindbod is aan de leden van CNV en FNV voorgesteld en unaniem afgewezen. Afgelopen week hebben wij de uitslag van de stemmen naar de werkgever gecommuniceerd.

Waarbij hebben wij werkgever verzocht het eindbod in te trekken en opnieuw met de bonden aan tafel te gaan. De werkgever heeft inmiddels gereageerd en komt deze week met een datavoorstel naar de bonden voor een nieuw gesprek over de cao.

Hoe nu verder?
Wij wachten het datavoorstel van de werkgever af en gaan opnieuw met elkaar in gesprek over onderstaande punten:
- loonbod is te laag en zal met terugwerkende kracht moeten ingaan
- voorwaardelijke beloning. KPI’s kunnen niet beïnvloed worden. Voorstel is om dit te verwerken in een loonbod met terugwerkende kracht;
- het afschaffen van de ADV dagen voor nieuwe medewerkers is onacceptabel; 
- vakantiedagen volgens Nederlandse wetgeving. De stuwmeren worden veroorzaakt doordat de bezetting altijd aan de krappe kant is en medewerkers dus weinig mogelijkheden hebben om ze op te maken. Er zullen dus aanvullende afspraken gemaakt moeten worden om opname mogelijk te maken, bijvoorbeeld in de werkgroep ouderenregeling. 

We houden je op de hoogte
Na de onderhandelingsdatum zullen wij je weer een update geven.

Maak je collega lid 
Het zou goed zijn als bonden het ledenaantal bij ICL Fertilizers kunnen verhogen. Stuur bijgaande link eens aan een collega. Hoe meer leden er zijn, hoe beter het cao resultaat: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

Mede namens John van Dorland (FNV) en de kaderleden,

Pien Zijlstra en 
Chantal van Binsbergen,
Bestuurders CNV Vakmensen
06 3651 7437
E c.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl