ICL Fertilizers Ledenvergaderingen

Te weinig stemmen Jullie hebben op het eindbod van ICL Fertilizers bv. kunnen stemmen. Echter heeft van zowel de  FNV als de CNV leden iets meer dan de helft gestemd. Dat is niet representatief genoeg. We hebben meer dan 70 procent nodig. Om een goed beeld te krijgen gaan we bijeenkomsten organiseren. Tijdens deze bijeenkomst gaan wij graag in gesprek over het eindbod en de vervolgstappen.

Planning
De meeste ploegen zullen we tijdens het onderhoud in de week van 5 april kunnen spreken. We hebben geprobeerd om de ploegen zoveel mogelijk te combineren en zijn tot het volgende schema gekomen:

Ploeg

1 april (14:30-15:30)

6 April (14:30-15:30)

7 April (21:15-22:00)

Expeditie ploeg A

 

X

 

Expeditie ploeg B

X

 

 

Expeditie ploeg C

 

X

 

Productie ploeg I

 

X

 

Productie Ploeg II

X

 

 

Productie Ploeg III

 

 

X

Productie Ploeg IV

X

 

 

Productie Ploeg V

 

X

 

Dagdienstmedewerkers kunnen aansluiten op ieder tijdstip. We laten jullie de locatie via de leden op de vloer weten. Ook niet leden zijn van harte welkom om vragen te stellen.

Gevolgen als er tegen wordt gestemd
Als er tegen het eindbod wordt gestemd dan zijn we uit onderhandeld. Direct na de stemming houden we een driekwart vergadering. Als 75 procent van de leden instemmen met acties gaan we ICL een ultimatum geven met onze voorwaarden. Als de werkgever niet met een beter eindbod komt en het ultimatum verstrijkt dan volgen acties. We verwachten dat alle leden hieraan meedoen als het zover komt.

Niet leden die lid worden tijdens de vergadering kunnen meestemmen en hebben recht op een stakingsuitkering als dat nodig blijkt.

Mede namens de kaderleden,

Chantal van Binsbergen              
Bestuurder CNV Vakmensen   
E: C.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl
M: (0)6 36 51 74 37