Voortgang Cao Huntsman

Afgelopen week hebben we weer met Huntsman om de tafel gezeten, naar aanleiding van de afwijzing van het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Belangrijkste issue was dat niet cao-ers de koppeling met de cao verloren zagen gaan.
Ook speelde een rol dat boven cao-ers zich vertegenwoordigd willen voelen door vakbonden. Wij hebben tussentijds een paar keer informeel met Huntsman gesproken over de problematiek en dat leidde tot een formeel overleg van afgelopen dinsdag. Daarin heeft Huntsman duidelijk gemaakt wat zij voornemens is voor te leggen aan jullie. 
Wij hadden graag nu al duidelijk gemaakt wat Huntsman voor ogen heeft, maar ook de OR moet nog goedkeuring geven aan het voorstel wat Huntsman aan vakbonden gedaan heeft
Daar moeten wij dus op wachten.

Huntsman heeft wel aangegeven afwijkende afspraken te willen maken van de nieuwe beloningssystematiek voor de collega's in HAY 11 en 12. Daar ligt het grootste pijnpunt. Dat is althans wat Huntsman geconcludeerd heeft na de diverse voorlichtingsbijeenkomsten over de salarisproblematiek.
Daarmee lichten we een tipje van de sluier op zonder dat jullie daar veel concreets uit kunnen afleiden. Dat spijt ons, maar we snappen ook dat voor Huntsman de Ondernemingsraad een belangrijke rol vervult bij de vaststelling van de nieuwe systematiek.

Maar zo zijn jullie in ieder geval op de hoogte van de voortgang van de cao onderhandelingen. We hebben niet stilgezeten, ook al hebben jullie een tijd niets van ons gehoord. 

Naar verwachting komen we na half januari bij jullie terug en dan houden we ook ledenraadplegingen. Hoe we dat doen dat is een beetje afhankelijk van de Covid situatie.

Voor nu wensen wij iedereen fijne kerstdagen en een veilig en gezond 2022!

Johan Hovenga                   -        Kaderlid
Evert Jan van de Mheen      -        Vakgroepbestuurder