Wat vind jij belangrijk in de nieuwe cao bij Hexion?

We starten weer met de onderhandelingen bij Hexion! We willen graag weten wat jullie ideeën daarover zijn. Daarnaast willen we van jullie weten of we de termijn voor de herverzekering van het 3de WW jaar moeten verlengen. Daarover kun je je stem uitbrengen.

Wat vind jij van de conceptvoorstellen?

De cao loopt tot 31 maart dit jaar, daarom gaan we binnenkort weer aan tafel met de werkgever. We hebben een concept voorstellenbrief opgesteld. We vinden het bijvoorbeeld van belang om de schaal en maandsalarissen met €100 te verhogen. Ook willen we graag afspraken maken voor jullie over vervroegde uitdiensttreding, de RVU regeling. Tijdens de vorige onderhandelingen is afgesproken dat er een studie wordt gedaan naar een mogelijke generatieregeling. Deze studie is niet uitgevoerd, maar de wens voor een generatieregeling leeft nog steeds. Tevens willen we voorstellen dat er ruimte komt voor een budget dat ingezet kan worden voor ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

De conceptvoorstellenbrief is als bijlage toegevoegd. Heel graag zien we jullie input voor 28 maart tegemoet! Opmerkingen over de voorstellenbrief kun je op de website plaatsen. Natuurlijk kan je de opmerkingen tevens sturen naar ej.vandemheen@cnvvakmensen of m.vanloon@cnvvakmensen.nl

De PAWW: verlengen of niet? Geef je mening!

De PAWW (Private Aanvulling WW en WGA) is de uitkering om de versobering op de WW- of WGA-uitkering aan te vullen. Deze loopt namelijk na maximaal 2 jaar af. In de vorige cao hebben we afspraken gemaakt en doen we met deze herverzekering mee. De premie is eerst van 0.2%, via 0.3% opgelopen naar 0.4% maar vanwege de lage structurele werkloosheid is de premie voor 2022 en 2023 nu vastgesteld op 0.2%. Bij een laag risico hoort een lage premie. Nu loopt de eerste termijn af, daarom ligt nu de vraag voor of we het voor een periode van 5 jaar verlengen. Daarom hebben we in deze nieuwsbrief een stem mogelijkheid toegevoegd. Breng je stem uit voor 28 maart!

Deze stemming gaat alleen over het verlengen van de herverzekering van het 3de WW jaar. Ideeën voor de cao kunnen jullie zoals genoemd hieronder in de reacties kwijt.

Meepraten op website CNV Vakmensen

Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen, jouw idee kunt plaatsen en de mogelijkheid hebt om te reageren op ideeën van anderen en op de voorstellen, vragen kunt stellen en opmerkingen te plaatsen? Je hoeft hiervoor geen lid te zijn bij CNV Vakmensen. Je kunt ook altijd één van ons met jouw vragen of opmerkingen benaderen.

Namens de CNV cao onderhandelingsdelegatie,

Evert Jan van de Mheen & Micky van Loon
Bestuurders CNV Vakmensen

 

Downloads