Input cao onderhandelingen, en; wie wil er mee?

Hexion is als organisatie is volop in ontwikkeling. Over niet al te lange tijd starten we weer met de onderhandelingen. We willen graag weten wat jullie ideeën daarover zijn. En we zijn op zoek naar enthousiaste leden die bijvoorbeeld mee willen naar de cao tafel.

Wat vind jij van de conceptvoorstellen?

De cao liep 31 maart dit jaar af. Hoognodig dus om aan tafel te gaan voor een nieuwe cao. Bijgaand vind je een concept voorstellenbrief die wij hebben opgesteld.

De inflatie stijgt de pan uit, we merken het allemaal. Deze pijn wordt nu vooral gevoeld aan de onderkant van het loongebouw, door mensen met de lagere inkomens. Daarom stellen wij voor de loonsverhoging te splitsen in een percentage en een vast bedrag. De lagere loonschalen profiteren daar in verhouding het meeste van. Wij denken hiermee een goed alternatief te hebben voor de APC. Daarom stellen we ook voor om de lonen met 3% te verhogen èn de schaal en maandsalarissen met €100 te verhogen.

In de voorstellenbrief hebben we tevens opgenomen dat we graag zien dat er periodiek een loopbaan-apk voor werknemers beschikbaar komt. Een “loonbaan-apk” geeft je als werknemer de mogelijkheid inzicht te krijgen je eigen vaardigheden die belangrijk zijn voor de huidige maar ook de toekomstige arbeidsmarkt.

Tijdens de vorige onderhandelingen is afgesproken dat er een studie wordt gedaan naar een mogelijke generatieregeling. We hebben begrepen dat deze studie is uitgevoerd, maar willen deze evalueren. Hiervoor ontvangen we ook graag jullie input. Ook hebben we in de voorstellenbrief opgenomen dat we graag zien dat de volledige vakbondscontributie netto vergoed wordt aan leden. We zien dit als een extraatje voor een lid om tegemoet te komen in de lidmaatschaps-kosten.

De conceptvoorstellenbrief is als bijlage toegevoegd. We horen graag wat jullie ervan vinden. De input kan je voor 28 juni toesturen. Opmerkingen over de voorstellenbrief kun je ook op de website plaatsen. Natuurlijk kan je de opmerkingen tevens sturen naar ej.vandemheen@cnvvakmensen of m.vanloon@cnvvakmensen.nl Mochten jullie zelf nog andere suggesties hebben, horen we dat ook graag!

 

Altijd al zelf aan de cao tafel willen zitten?

We zijn op zoek naar één van jullie die contactpersoon voor ons wil zijn bij Hexion. Heel graag willen we meer in contact blijven met onze leden om ook van jullie te horen wat er speelt binnen Hexion en waarvan jij vindt dat de bonden zich voor moeten inzetten. Zou jij ons kunnen voorzien van relevante informatie? Wil jij mee met de onderhandelingen? Graag, het helpt ons enorm. Het kost je in ieder geval geen vrije dagen, of je werkgever maakt je vrij of je krijgt er vakbondsverlof voor. Wil je meer weten, neem vooral contact met ons op.

Ken je collega’s die nog geen lid zijn en die een stem hebben die gehoord mòet worden? Ga dan naar de website, maak je collega lid en ontvang zelf ook een leuk extraatje!

Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen?

Vragen? Neem gerust contact op!


Met vriendelijke groeten,

Evert Jan van de Mheen en Micky van Loon

Bestuurders CNV Vakmensen (m.vanloon@cnvvakmensen.nl of 0628866596)

Downloads