cao Hexion: de voorstellen vanuit CNV Vakmensen

Hexion is in beweging. Een deel van Hexion is opgegaan in Westlake. Dit betekent dat er voor de medewerkers die naar Westlake over zijn gegaan, een nieuwe cao dient te komen. De voorstellen die we 10 juni gepubliceerd hebben, zijn input vanuit CNV Vakmensen voor deze onderhandelingen. Voor Hexion zelf hebben we opnieuw de leden geraadpleegd voor input voor de nieuwe cao. Nogmaals dank voor jullie reacties! Aan de hand van deze input en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen is de voorstellenbrief tot stand gekomen. Deze is ook als bijlage toegevoegd. In deze nieuwsbrief lichten we deze voorstellenbrief nog even kort toe.

Loon & inkomen

We stellen voor de loonsverhoging te splitsen in een percentage en een vast bedrag.

  • Daarom stellen we voor de lonen met 5% te verhogen
  • En de schaal en maandsalarissen met €100 te verhogen.
  • Mocht er op 1 januari 2023 blijken dat er nog koopkrachtverlies is, dit te compenseren.

Deze voorstellen zijn tot stand gekomen doordat de inflatie nu gigantisch is. Deze pijn wordt nu vooral gevoeld aan de onderkant van het loongebouw, door mensen met de lagere inkomens. Van deze voorstellen profiteren de collega’s in de lagere loonschalen in verhouding het meest. 

Opkomstdagen

Na overleg met de leden, hebben we gemerkt dat de opkomstdagen een belangrijk onderwerp is. We stellen voor om deze te halveren, van 6 opkomstdagen per jaar naar 3. Tevens moet de mogelijkheid er zijn om de opkomstdiensten in uren in plaats van hele diensten van 8 uur in te roosteren.

Regeling vervroegd uittreden (RVU)

Ook willen wij graag afspraken maken over vervroegde uitdiensttreding van werknemers. Jullie hebben een zogenoemd ‘zwaar beroep’ en voor medewerkers die geboren zijn tussen 1 september 1954 en eind september 1961 en een zwaar beroep uitoefenen, is de mogelijkheid om op vrijwillige basis eerder te stoppen met werken. We stellen voor om werknemers 3 jaar voor de AOW gerechtigde leeftijd de mogelijkheid te geven om eerder te kunnen stoppen met werken, waarbij de werkgever het maximale door de fiscus vrijgestelde bedrag ter beschikking stelt.

Samen staan we sterk

Hoe meer leden, hoe luider onze stem. Als we binnen Hexion nog beter vertegenwoordigd zijn, wordt onze positie aan de onderhandelingstafel sterker. Schrijf je collega die nog geen lid is in via https://www.cnv-ledenwerven.nl/

Meepraten op website CNV Vakmensen

Wist je trouwens al dat je op onze website https://www.cnvvakmensen.nl/industrie/chemie-en-energie/cao-hexion het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen? Je hoeft hiervoor geen lid te zijn bij CNV Vakmensen. Je kunt ook altijd één van ons met jouw vragen of opmerkingen benaderen.

Deze nieuwsbrief is uitsluitend voor medewerkers bij Hexion. Mocht je deze nieuwsbrief ontvangen maar nu bij Westlake werkzaam zijn, horen we het graag. En hoor je van andere leden dat ze deze nieuwsbrief niet hebben gehad, laat diegene even contact met ons opnemen.

Mede namens kaderlid Stanley Davies en de CNV cao onderhandelingsdelegatie,

Evert-Jan van de Mheen
E ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl
Micky van Loon
E m.vanloon@cnvvakmensen.nl
Bestuurders CNV Vakmensen

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error