2de oproep CNV en FNV aan de directie van Forbo Novilon, kom aan tafel!

De cao onderhandelingen liggen sinds 4 november 2021 stil. Jullie directie kwam met dusdanige verslechteringsvoorstellen, dat FNV en CNV het overleg opschortten om eerst weer met hun leden praten. Bij Forbo-Novilon deden we dat op 25 november.

We deelden met jullie dat ons doel was om grenzen te stellen en de cao inzet te herbevestigen en dat dit doel ook bereikt is tijdens de bijeenkomsten. Om jullie nog even in herinnering te brengen, dit waren de conclusies van die dag:

Het loonbod van de werkgever zal echt de looneis van de bonden moeten benaderen, want die eis zetten jullie desnoods kracht bij.

  • Geen verslechteringen van de cao zoals de directie wil maar verbeteringen, conform de inzet van de vakbonden.
  • Loon bij ziekte verslechteren is onbespreekbaar vinden jullie.
  • Géén arbeidsvoorwaarden met de OR maar met de vakbonden afspreken. Onderwerpen als reiskostenvergoeding, sportvergoedingen en thuiswerkregelingen, horen thuis in de cao en willen jullie ook graag geregeld zien.
  • Sterfhuisregelingen (huidige werknemers houden wat ze hebben, nieuwe werknemers krijgen een mindere of zelfs geen regeling) kennen jullie nog uit het verleden en dat is eigenlijk niet zo best bevallen. Daarom gelijke rechten voor iedereen en geen nieuwe sterfhuisjes. De bestaande sterfhuisconstructies draaien we uiteraard niet meer terug, maar er geen nieuwe bij maken.
  • Loon bij ziekte wordt niet verslechterd, dat is onbespreekbaar vinden jullie.

We zeiden 25 november om contact op te nemen met de directie om tot een nieuwe onderhandelings-datum te komen.. Een week geleden mailden we de werkgever met twee mogelijke onderhandelings-data: 14 december en 20 december. We gaven hierbij ook een korte schets van de uitkomsten van de ledenvergaderingen. Tot op heden heeft de directie hier helaas niet op gereageerd en liggen de onderhandelingen dus stil. We roepen ze daarom nu opnieuw op om weer aan tafel te komen.

Vakbonden hopen nog dit jaar de cao onderhandelingen te kunnen voortzetten, te meer daar de inflatie sterk oploopt en jullie dat direct merken in je portemonnee. Jullie hebben al aangegeven juist om die reden prioriteit aan loonafspraken te geven. Daarom is het des te belangrijker dat de onderhandelingen worden opgepakt en een resultaat niet te lang op zich laat wachten.

Heb je vragen of wil je reageren, mail ons dan of loop even langs bij de kaderleden Eddie en John-Patrick.

Met vriendelijke groet,
namens de FNV CNV onderhandelingsdelegaties,

Janwillem Compaijen                                            Hank Oomkes
Vakbondsbestuurder FNV Procesindustrie              Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E: janwillem.compaijen@fnv.nl                                E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl

Zorg ervoor dat jullie weer schouder aan schouder staan.

Voor nette afspraken, voor koopkrachtverbetering, tegen verslechteringen.

 

En denk erom: samen staan jullie sterk!
Maak ook je collega lid van een vakbond je kunt daar één van deze linkjes voor gebruiken

https://www.cnvvakmensen.nl/word-lid/persoonlijk/
http://www.fnv.nl/lidworden

Downloads