Stemoproep onderhandelingsresultaat bereikt

Beste allemaal,

Vanmorgen is er aansluitend aan de stakingsregistratie overleg gevoerd met de directie van Forbo. Daarbij is het mandaat dat we woensdag van de stakers hebben ontvangen leidend geweest en we kunnen jullie nu laten weten dat het bereikte onderhandelingsresultaat binnen het mandaat valt dat we van de stakers hebben ontvangen.

Begin maart lag er een eindbod van Forbo op tafel van 6,5% dat door de leden werd afgewezen. Vakbondsleden besloten om actie te gaan voeren en na twee weken volgde een verbeterd eindbod van 8%, ook dit werd afgewezen en de later toegevoegde tekenbonus van 250 euro mocht ook niet op enthousiasme rekenen.  Gevolg was een van de langst lopende stakingen in het afgelopen decennium.

Zoals gezegd valt het vandaag bereikte onderhandelingsresultaat binnen het mandaat dat we woensdag in de peiling van de stakers hebben ontvangen. Daardoor weten we al dat de meerderheid van onze stakers dit resultaat zal steunen. Om die reden leggen we dit onderhandelingsresultaat nu aan alle vakbondsleden voor, zoals we dat als bonden verplicht zijn en doen we dat met een positief stemadvies.

Wat zijn de belangrijkste punten van het onderhandelingsresultaat (je leest het hele resultaat in de bijlage):

  • Een cao met een looptijd van één jaar (1 januari tot en met 31 december 2023)
  • Een loonsverhoging van 9% per 1 januari 2023
  • Een eenmalige uitkering van € 1000,- voor alle cao gebonden werknemer, cao-volgers en uitzendkrachten die op dit moment werkzaam zijn bij Forbo, te betalen in mei
  • De eerder verstuurde brief met verbeteringsplannen wordt opgenomen in de cao als protocollaire bepaling
  • Reiskostenvergoeding wordt verhoogd van 19 naar 21 cent onder de geldende systematiek
  • Verplichting overwerk wordt uit de cao geschrapt

Stakers en oud-stakers: jullie mogen trots zijn!! Zonder jullie vastberadenheid was dit resultaat nooit bereikt.

Je kan je stem uitbrengen tot maandagochtend 17 april 07.00 uur.
Stemmen doe je via deze site https://stemmen.cnvvakmensen.nl Log in met je lidmaatschapsnummer en je unieke code die je aantreft bij deze mail voor de stemming. 

Op maandagochtend om 8.30 uur zullen we de uitslag van deze ledenraadpleging op de parkeerplaats bekend maken. Uiteraard volgt daarna een schriftelijke uitslag aan alle leden.

Hartelijke groet,
mede namens het actiecomité en Yolanda Reus bestuurder FNV 

Hank Oomkes
BESTUURDER CNV Vakmensen

m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl | t: 06 5160 2057 | i: www.cnvvakmensen.nl

Downloads