Stakingsoproep Forbo Flooring donderdag 9 maart 2023

Nu de directie niet is ingegaan op onze eisen uit het ultimatum gaan we over tot het houden van acties om onze eisen kracht bij te zetten. Maandag was de aftrap en dat was een groot succes met een mooie opkomst.

De eerste stakingsdag was een groot succes. Veel leden hebben zich ingeschreven als staker en daarnaast hebben we ook een groep nieuwe leden mogen verwelkomen als lid. Tegen tweeën liep de parkeerplaats al lekker vol en om een uur of drie was het zo druk dat de temperatuur er een paar graden van omhoog ging. En dat kon geen kwaad, want warm was het niet. Het begon zelfs even te regenen, maar desondanks stonden we met zo’n 150 collega’s op de parkeerplaats om te registreren en te genieten van een broodje (halal) bal. 

Forbo kon maandag misschien nog op een paar afdelingen draaien maar de rest van de fabriek lag toch echt grotendeels stil. We hebben afgewacht of de directie jullie na dit signaal nu wel serieus neemt en van zich laat horen, maar dat is niet het geval. Dus houden we vol en knokken we verder voor goede lonen, een bijdrage in de energiekosten, Bevrijdingsdag vrijaf (daar is de politiek het trouwens best met ons eens hè, Rutte riep werkgevers in 2019 al op om dit te regelen in hun cao’s), een cao voor alle werknemers en het vaststellen van een minimale bezetting aan vaste krachten op iedere afdeling die nodig zijn om veilig te kunnen werken.. nu ja en dan nog de rest van ons ultimatum natuurlijk.

We gaan door met actievoeren om duidelijk te maken dat wij een goede cao willen. We komen op donderdag 9 maart weer bijelkaar op de parkeerplaats om 13.00 uur en leggen dan voor 2 keer 48 uur het werk neer. Dus vanaf donderdagochtend 9 maart 6.00 uur tot maandagochtend 13 maart 6.00 uur. Net als afgelopen maandag zullen we om 5.00 uur aan de poort staan om de leden die deze stakingsoproep hebben gemist te informeren. 

Registreren en stakingsbijeenkomst grote parkeerplaats
Neem je CNV actiehesje, muts, petje en sjaal weer mee morgen dan laten we wederom met een grote groep zien dat het ons menes is! We zien elkaar weer op de grote parkeerplaats om je te registeren als staker vanaf 13.00 uur. Alle stakers die zich afgelopen maandag hebben ingeschreven, hebben al een registratieformulier meegekregen. Als je je afgelopen maandag nog niet hebt geregistreerd kun je een gepersonaliseerd formulier krijgen bij de registratietent. Daarop hoef je enkel nog de dagen en de uren dat je staakt in te vullen en weer in te leveren bij een van de kaderleden of de vakbondsbestuurder. 

We gaan van ons laten horen!
Wat gaan we verder doen. Nu de directie doof blijkt voor jullie eisen voor een nieuwe cao zullen we ze van ons laten horen. Tijdens de bijeenkomst komende donderdag gaan we nog meer van ons laten horen richting de Forbo. We gaan een fluitconcert houden met z'n allen om 14.00 uur. Neem dus je trom, deksel en alles wat verder maar lawaai maakt mee naar de bijeenkomst en natuurlijk zijn er ook fluitjes die we kunnen gebruiken. Laten we hopen dat dat protest niet aan dovemansoren is gericht!

Tot slot wil ik nog een schouderklop geven aan de uitzendkrachten die zich ook hebben laten registreren als staker. Uiteindelijk zijn dat de collega’s met de minste zekerheid. Dus TOP!!
Jullie werkgever (Timing of Randstad) is door ons geïnformeerd over de acties en we hebben ze uitgelegd dat ook jullie het recht hebben om te staken! Dus houd vol!

Tot morgen!

Vriendelijke groet, 

Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen

m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl | t: 06 51602057 | Zonder leden, geen cao! | CNV Vakmensen 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error