nieuwsbrief cao overleg Forbo

Na de eerste bijeenkomst in december hebben we afgelopen dinsdag het tweede overleg gehad met de directie van Forbo. De sfeer was goed maar we hebben nog een flink stuk te overbruggen qua standpunten om tot een nieuwe cao te komen.

Afgelopen dinsdag was het 2e cao overleg. Vorige keer zaten we in Nijkerk en dit keer in hotel Mercure Zwolle. Het was op zich een constructief overleg maar duidelijk werd wel dat de verschillen groot zijn.

Partijen lichtten de eigen voorstellen toe. Als vakbonden hebben we veel vragen over de voorstellen van Forbo. Dan is bijvoorbeeld de statistiek niet duidelijk, hoeveel mensen hebben te maken met een bepaalde regeling. De voorbereiding vanuit Forbo was onvoldoende soms had ze de gevraagde cijfers paraat, vaak ook niet, daarop is er toegezegd dat ze ons voor de volgende keer van 8 februari de nodige info zullen geven.

FNV en CNV hebben een Kijk & Vergelijk gemaakt voor zowel Forbo Flooring als Novilon om inzichtelijk te maken wat per 18 januari de stand van zaken is, en wat Forbo van jullie voorstellen vindt en wij van die van hen. 

NOG 1 RONDE, DAARNA LEDENBIJEENKOMST
8 februari 2023 staat de volgende onderhandeling gepland. We reserveren de hele dag en avond voor onderhandelingen, het doel is dat we die dag een resultaat bereiken. Na 8 februari zullen we in elk geval ledenbijeenkomsten organiseren. Als alles goed gaat om te stemmen over het resultaat, maar als de onderhandelingen minder goed verlopen spreken we elkaar om te bepalen wat onze mogelijkheden zijn om toch tot een cao te komen.

GEEF JE MENING
We horen graag hoe jij over de cao onderhandelingen denkt: mail met je onderhandelaar of praat met de CNV kaderleden of laat je mening weten op de cao pagina Forbo Flooring of die van Forbo Novilon. Jouw mening telt mee.

Met vriendelijke groet, 
mede namens Kitty Hoogland en Piet Alberts, kaderleden CNV 

Hank Oomkes, onderhandelaar
m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl | t: 06-5160 2057

Downloads