Kom naar de ledenvergadering Forbo Flooring en breng je stem uit

Op 9 februari hebben we jullie via een nieuwsbrief geïnformeerd over de uitkomst van de onderhandelingen. De directie heeft een eindbod neergelegd die we negatief aan jullie ter stemming voorleggen. We roepen alle leden op om hun stem te laten horen.

We constateren dat we met praten er niet verder uitkomen in de onderhandelingen, dit heeft er toe geleidt dat Forbo ons een eindbod heeft gedaan. Nu is het aan jullie om tijdens een van de 5 onderstaande bijeenkomsten te stemmen over het eindbod dat nu op tafel ligt. 

We hebben jullie in de nieuwsbrief van 9 februari aangegeven hoe we de verschillende soorten resultaten beoordelen tijdens een onderhandeling. Bij een eindbod zit er nog een groot verschil tussen het bod van de werkgever en onze inzet tijdens de onderhandelingen dat we dit als onvoldoende beoordelen en daarom negatief aan jullie voorleggen. 

Stemming en verdere verloop van de ledenraadpleging
Je moet fysiek aanwezig zijn en geregistreerd als lid om te kunnen stemmen. We zullen de stemmingen digitaal gaan houden het is dus verstandig om je mobiele telefoon mee te nemen naar de ledenraadpleging.

Mocht blijken dat jullie net al wij het eindbod als onvoldoende beoordelen zullen we aansluiten op de ledenvergadering gelijk over gaan tot het houden van een statutaire vergadering, beter bekend als driekwartsvergadering. Daarin zullen we jullie vragen of je bereidt bent tot het stellen van een ultimatum aan de directie. Mocht de directie daar geen gehoor aan geven of je dan bereidt bent tot het voeren van acties om een beter resultaat te bereiken. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het houden van een petitie, stiptheidsacties, langere pauzes of het neerleggen van het werk voor een bepaalde periode. 

Voor het stellen van een ultimatum en het houden van acties is het vereist dat driekwart van de aanwezige leden dit ondersteunt willen we daartoe overgaan. Vandaar ook dat je niet iemand kunt machtigen om namens jou te stemmen maar je moet zelf aanwezig zijn om die bereidheid tot het stellen van een ultimatum en de eventueel daarop volgende stap tot acties te laten zien. 

Maak je collega lid van de vakbond
Een vakbond kan geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en kunnen we meer druk uitoefenen op de werkgever. Wil jij een loonsverhoging die in verhouding staat met de stijgende prijzen. 

Als je collega's spreekt die nog geen lid is van een vakbond, schrijf hen dan in via de website van CNV Vakmensen want veel leden betekent een goede cao! Ben je zelf lid en breng je een nieuw lid aan? Dan ontvang je een cadeaubon van 20 euro.

Ledenraadplegingen, tijden en locaties
In het FCC (e13) zaal modular om:
- 13.00 uur tot 14.00 uur
- 14.15 uur tot 15.15 uur
- 16.00 uur tot 17.00 uur

De avondsessies zijn in de Expo om:
- 21.00 uur tot 22.00 uur
- 22.15 uur tot 23.15 uur

Zoals gezegd stemmen we digitaal dus neem je telefoon mee en ik hoop jullie morgen allemaal te mogen begroeten!

Vriendelijke groet, 

Piet Alberts
Kitty Hoogland
Hank Oomkes

m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl | t: 06 5160 2057 | www.cnvvakmensen.nl

 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error