Cao onderhandelingen Forbo van start

De eerste cao ronde is achter de rug. Werkgever presenteerde de stand van zaken en gaf aan dat Forbo het lastig heeft: grondstoffen zijn duur, orders lopen terug en de inflatie is hoog. Verder had de werkgever moeite met het verschil in vakbondsvoorstellen van CNV en FNV.

Vakbondsvoorstel

Om jullie werkgever een heel helder beeld te geven van werknemerswensen hebben FNV en CNV hun voorstellenbrieven samengevoegd tot één voorstellenbrief. Alle vakbonden wensen nog steeds dat de inflatie van 2022 gecompenseerd gaat worden. Bij alle leden bleek dat hoge prioriteit te hebben. In de bijlage tref je de huidige voorstellenbrief aan. De voorstellenbrief van de gezamenlijke vakbonden krijg je zo snel mogelijk thuis gestuurd.

Werkgeversvoorstel

Tijdens de vergadering is jullie werkgever niet met een concreet voorstel gekomen. Wel gaf Forbo in wat algemenere termen aan dat het bedrijf oog heeft voor de werknemersbelangen, maar dat ook het bedrijfsbelang goed in de gaten gehouden moet worden. Wij hebben aangedrongen op concretere voorstellen en hopen dat de werkgever daar ook mee zal komen.

Cao-pagina

STEL JE VRAGEN
Heb je vragen over de cao-onderhandelingen aan de vakbond, dan kan je die nu stellen op de cao-pagina, aan de kaderleden of per mail aan de bestuurder Hank Oomkes, h.oomkes@cnvvakmensen.nl. Heb je vragen over de cao aan je werkgever, dan biedt ook die je ruimte om vragen te stellen via, (infocao@forbo.com) 

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: Cao Forbo Flooring

Maak je collega lid van CNV Vakmensen

Het is de tijd dat werknemers meer invloed krijgen, maar dan moeten er meer werknemers lid worden! Op dit moment is een zeer aantrekkelijk aanbod om lid te worden maar ook voor jou om iemand lid te maken! Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden totaal maar €20,23 en jij krijgt als aanbrenger een waardebon van €20,00!

Sluit je aan | CNV Vakmensen

Volgende data

18 januari 2023 staat de volgende onderhandeling gepland en ook 8 februari is gereserveerd. 

Met vriendelijk groet,
namens de cao onderhandelingsdelegatie
Piet Alberts & Kitty Hoogland

Hank Oomkes OnderhandelaarCNV Vakmensen
M: h.oomkes@cnvvakmensen.nl | T: 06-51602057

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error