Onderhandelingen nieuwe Fibrant cao van start

Als straks de pekskes, pruiken en trommels weer in de kast gaan, kunnen de rekenmachine en schrijfblok weer uit de tas gehaald worden. Op woensdag 22 februari zal de aftrap plaatsvinden van de onderhandelingen voor een nieuwe Fibrant cao. Dan zullen we ook de voorstellenbrief aanbieden aan de directie.

In de voorstellenbrief staan de punten die we bij jullie hebben opgehaald. Dat is gebeurd door middel van een enquête, bijeenkomsten in de kantine van Fibrant en individuele gesprekken. Ook hebben we rekening gehouden met de arbeidsvoorwaardennota van CNV Vakmensen.

Wij stellen in onze brief onder andere het volgende voor:

  1. Een cao van 1 jaar;
  2. Een loonsverhoging van 10 procent. De werkgever betaalt 50 euro per maand extra pensioenpremie (en de werknemer dus 50 euro minder);
  3. Reiskostenvergoedingen omhoog naar het fiscaal maximaal toegestane bedrag (21 cent in 2023 en 22 cent in 2024);
  4. We willen praten over een loyaliteitsbonus en vermindering van werkdruk.

De voorstellenbrief is als bijlage bijgesloten. Heb jij nog vragen of opmerkingen? Laat het ons dat weten. Dat kan via jouw cao-pagina of per mail. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van het proces.

Aan de slag

We kunnen, zoals altijd, niet beloven dat alle voorstellen van onze kant worden gehonoreerd. We zullen ons maximaal inzetten om zo’n goed mogelijke cao voor jou en je collega’s af te sluiten. Dat kunnen we alleen samen bereiken. Alleen samen staan we sterk. Alleen samen kunnen we zorgen dat de werkgever naar onze voorstellen luistert.

Doe mee

Hoe meer mensen er lid zijn van de bond, hoe meer invloed we aan de onderhandelingstafel hebben. Ik roep jullie daarom op om mensen die nog niet zijn georganiseerd te wijzen op het belang van een sterke bond. Praat met ze en overtuig ze ervan om lid te worden van onze beweging. Laat ze zien dat een lidmaatschap van de bond ertoe doet. Dat we samen het verschil kunnen maken. Want samen zijn we sterk!

Denk mee

Peter Streutjens zal me tijdens de onderhandelingen bijstaan. Wil jij tussentijds meepraten over de vorderingen aan de onderhandlingstafel en wil je meedenken over de koers die we inzetten? Laat het me dan weten en wordt kaderlid.   

Mede namens delegatielid Peter Streutjens,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error