Enitor Primo cao, update

In mei hebben jullie akkoord gegeven om de cao-onderhandelingen over de andere onderwerpen dan loon over de zomer heen te tillen. We zijn inmiddels begin september en de zomervakantie is afgelopen. Helaas heeft de directie van Enitor nog steeds geen concreet datumvoorstel gedaan.

Alleen maar uitstel

Nadat ik van jullie heb gehoord dat het akkoord is de onderhandelingen over de zomer te tillen, heb ik samen met de bestuurder van FNV een aantal data in september voorgesteld om te gaan onderhandelen.

De reactie hierop van de directie was dat er een nieuw IT systeem komt en dat de directeur fysieke problemen heeft, waardoor er nog niet concreet gereageerd kon worden om de voorgestelde data. Begin augustus heb ik opnieuw gevraagd om te reageren op de datavoorstellen.

Eind augustus hebben we als reactie gekregen dat Enitor middenin een overgang naar een nieuw automatiseringssysteem zit met bijbehorende problemen, dat Enitor hierdoor slecht draait, en dat dit prioriteit heeft. De financieel directeur is druk met problemen oplossen en de HR-medewerker is met verlof en begint pas weer over een paar weken.

De directeur geeft aan dat hij hier nog op wacht en dan overleg gaat voeren over een aantal data waarop Enitor met de vakbonden in gesprek wil. Kortom, dan zijn we weer weken verder.

We komen zo niet verder

Als vakbonden vinden wij het heel vervelend dat er maar geen concrete data worden genoemd. Jullie hebben met een hele krappe meerderheid aangegeven akkoord te gaan met het over de zomer tillen van de cao-onderhandelingen over andere onderwerpen dan loon. Maar jullie hebben niet akkoord gegeven om ook na de zomervakantie maar weer alles uit te stellen.

Dit hebben wij de directie ook in een e-mail laten weten. En wij hebben opnieuw gevraagd om op korte termijn met datumvoorstellen te komen. Wij krijgen door de opstelling van de directie het gevoel dat ze niet willen praten. In elk ander bedrijf waar wij komen is het geen probleem om data te prikken om te praten over de cao. Hier helaas wel, al vanaf mei en we hebben nog geen zicht op een oplossing.

Wij hebben de directie gevraagd om voor 16 september met datumvoorstellen te komen. En dan met data in september en oktober. Als wij geen reactie krijgen, of geen datumvoorstellen krijgen voor september en oktober, dan komen wij weer bij jullie in de lucht over hoe nu verder.

Tristan Westra
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 48 45 68 54
E: t.westra@cnvvakmensen.nl