Stem over mager eindbod DSM

Een cao met een looptijd van slechts 15 maanden; een gegarandeerde loonsverhoging van 3,11% in die periode (dat is een magere 2,48% op jaarbasis); verlenging van het sociaal plan met maar 1 jaar en geen verhoging van de kilometervergoeding. Dat is in het kort het eindbod dat DSM afgelopen dinsdag heeft neergelegd. Een finale bod dat wij daarom met een negatief stemadvies aan jullie voorleggen.

Na een onderbreking van anderhalve maand, hebben we weer met DSM om tafel gezeten om afspraken te maken over een nieuwe cao. Eerder hebben we de gesprekken opgeschort omdat de werkgever bleef vasthouden aan een in onze ogen onredelijk bod. Dit keer kwam de werkgever een klein beetje aan onze eisen tegemoet. Zo wil de werkgever eenmalig 700 euro bruto uitkeren en reserveert DSM 0,75% voor een verhoging van de pensioenpremies, mocht dat nodig zijn. Zo niet, dan wordt dat percentage op 1 januari 2023 uitgekeerd als loon. Ook gaat de thuiswerkvergoeding van 25 naar 40 euro per maand. Maar het is bij lange na niet genoeg. Een tegenbod werd van tafel geveegd waarop de delegatie van DSM met het eindbod kwam.

Lees in de bijlage meer over de precieze inhoud van het eindbod van DSM en de reactie van de gezamenlijke vakbonden.

Mager bod

Het eindbod van DSM voldoet in onze ogen niet. DSM draait op volle toeren. Vorig jaar maakte het bedrijf zelfs 1,7 miljard euro winst. Dank zij jullie.  Hoewel de inflatie alleen maar toeneemt en de koopkracht daalt, wil DSM niet verder gaan dan het eindbod dat er nu ligt. Toch beslis jij uiteindelijk hoe we verder gaan en leggen we je het eindbod voor met een negatief stemadvies.

Breng je stem uit en laat je mening horen. Stemmen kan tot 21 april 12.00 uur. STEM HIER

Digitale meeting

Mocht je nog vragen hebben, dan nodigen we je uit voor een digitale meeting via teams. Op de volgende dagen en tijdstippen zullen we je tekst en uitleg geven en eventuele vragen beantwoorden. Neem deel aan deze ledenvergadering met Microsoft Teams via uw computer of mobiele app.

Instructie voor het online deelnemen

Door op de link te klikken, zal het programma of de app van MS Teams worden gestart of geïnstalleerd. Je kunt ervoor kiezen deel te nemen met de camera aan of uit. Wij vragen iedereen de microfoon uit te zetten, zodat we geen last zullen hebben van achtergrondgeluiden. Als je een vraag of opmerking wilt geven, kun je dit doen door het handje op te steken. Maar handiger is om dit in de chat te typen.

Check ook je cao-pagina.

Roland Bezemer, onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen DSM Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen.
e.leunissen@cnvvakmensen.nl
mobiel: 06-29023284

Downloads