Gesprekken transfer-cao DEM eind januari hervat

De onderhandelingen tussen Advent/Lanxess enerzijds, en de vakbonden CNV Vakbonden, FNV, De Unie en Synergo VHP anderzijds over een overgangs-cao DEM zitten nog steeds in een impasse. De afgelopen weken is geen vooruitgang geboekt.

Structurele compensatie

Wij hebben nog steeds geen overeenstemming over een structurele compensatie over de optieregeling en daarnaast is er ook nog geen akkoord over een periode van werkgelegenheidsgarantie. Het is ons ook bekend dat DSM de betaaltermijn van jullie salaris eenzijdig heeft bepaald op 12 termijnen en dat mensen dus niet meer kunnen kiezen voor betaling in 13 of 14 termijnen.

Overleg op 31 januari

Wij hebben DSM aangegeven hiermee niet akkoord te kunnen gaan. Op 31 januari a.s. hebben we zowel met Advent/Lanxess als met DSM overleg over deze kwesties. Wij houden jullie op de hoogte!

Heb je vragen?

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben. Dan horen we dat graag. Dat kan via onderstaand e-mailadres of op de cao-pagina: Cao DSM NL Services | CNV Vakmensen

Samen sterk

De stroeve onderhandelingen geven opnieuw aan hoe belangrijk het is om een sterke vakbond te hebben. Ga daarom in gesprek met niet georganiseerde leden en vraag ze om lid te worden. Want alleen met een sterke vakbond staan we sterk. Maak je collega lid, ga hiervoor naar cnv-ledenwerven.nl

Mede namens de kaderleden Ate van Hooff en Mans Hogenberg,
Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error