Voorstellenbrieven Covestro aangeboden

Een cao met een looptijd van 1 jaar en een loonsverhoging van 4,5 procent. Ook wil CNV Vakmensen afspraken maken over het verminderen van de werkdruk. Dat staat in de voorstellenbrief die aan de onderhandelingsdelegatie van Covestro is aangeboden.

Onderhandelingen begonnen

Afgelopen vrijdag zijn de onderhandelingen voor een eigen Covestro-cao echt begonnen. Zowel de werkgever alsook de vakbonden hebben hun voorstellenbrieven toegelicht. CNV Vakmensen wil dat de huidige DSM-cao wordt overgenomen. Ook willen we dat de reiskostenvergoeding omhoog gaat en willen we afspraken maken over een generatiepact (80-90-100 regeling). Daarnaast vragen we ook aandacht voor rouwverwerking voor mensen die te maken krijgt met het verlies van een dierbare. Zie ook de voorstellenbrief van CNV Vakmensen in de bijlage.

DSM-cao

Covestro liet al eerder weten dat het ook zo weinig mogelijk wil veranderen aan de DSM-cao. Dat herhaalt de werkgever ook in haar voorstellenbrief. Tijdens de bijeenkomst vorige week heeft de onderhandelingsdelegatie ook informatie gegeven over het nieuwe beoordelings- en waarderingssysteem dat het bedrijf wil invoeren.

Vervolg

De volgende ronde van de onderhandelingen zal begin maart plaatsvinden. Dan zal de werkgever reageren op de voorstellenbrieven van de vakbonden. We houden jullie op de hoogte. Kijk ook op de cao-pagina.

Mede namens Frederike van der Vegt (kaderlid CNV Vakmensen Covestro),

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E:  e.leunissen@cnvvakmensen.nl



Downloads