Tweede ronde cao-onderhandelingen Covestro Nederland

Werkdruk, duurzame inzetbaarheid, flexwerkers, mantelzorg/rouwverlof en de collectieve verzekeringen. Dit zijn enkele onderwerpen die bij de tweede onderhandelingsronde voor de cao Covestro besproken zijn. Ook heeft de werkgever een eerste loonbod gedaan.

Omdat het om onderhandelingen gaat, kunnen we nog niets over de inhoud van de gesprekken zeggen. Wel kunnen we melden dat het bod van de werkgever en de looneisen van de bond nog ver uit elkaar liggen. Maar de werkgever heeft in het overleg duidelijk aangegeven dat het om een openingsbod gaat.

Reactie voorstellenbrieven

Zoals jullie weten, hebben wij tijdens het eerste cao-overleg als vakbonden onze voorstellenbrieven toegelicht. Bij het laatste overleg, dat maandag jongstleden plaatsvond, heeft de werkgever een formele reactie gegeven op onze voorstellen en is gesproken over elkaars punten en argumenten.

Hybride werken

Covestro heeft nogmaals aangegeven dat ze het belangrijk vindt om in deze cao-besprekingen afspraken te maken over drie punten: hybride werken, een nieuw beloningssysteem en de invoering van nieuwe salarisschalen VS1.1 tot VS.3 ter vervanging  van de salarisschalen C41-C44.

Samenwerking COR

Wij als bonden hebben aangegeven hierover verder te willen praten. Ook hebben wij afgesproken dat de vakbonden en de centrale ondernemingsraad van Covestro (COR) op deze drie onderdelen gezamenlijk zullen optrekken omdat wij een gedeelde verantwoordelijkheid hebben op deze punten. Daarom zullen de vakbonden en de COR binnenkort met elkaar in gesprek gaan. De volgende ronde van de onderhandelingen zal op maandag 28 maart plaatsvinden.

Vragen

Heb je vragen en of wil je iets met ons willen delen, stuur dan een mail of bel mij.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina en volg de onderhandelingen.

Mede namens de kaderleden Joeri Bruurmijn en Frederike van der Vegt,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 29 02 32 84
E e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error