Stem over het onderhandelingsresultaat cao BP RR

Er is een onderhandelingsresultaat bereikt voor jouw cao BP RR. Lees hier de inhoud van het resultaat en de uitnodiging om te stemmen.

Onderhandelingsresultaat cao BP RR

Op maandag 12 juli 2022 hebben wij onderhandeld over een nieuwe cao BP RR. In dit overleg is een onderhandelingsresultaat bereikt wat wij aan jullie voorleggen. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste punten uit het resultaat en een uitnodiging voor de ledenvergadering op woensdag 20 juli a.s. In de bijlage is de tekst van het resultaat opgenomen.

De inhoud van het resultaat

In de onderhandelingen zijn op hoofdlijnen de volgende punten afgesproken:
  1. de cao heeft een looptijd van 12 maanden, namelijk van 1 april 2022 tm. 31 maart 2023.
  2. De schaalsalarissen worden per 1 april 2022 met 3,25% verhoogd. Daarbij zal het maximum van de salarisschaal met nog eens 0,25% worden verhoogd. Medewerkers aan het einde van hun schaal ontvangen een verhoging van 3,5%
  3. De verplichting tot een aanvullende zorgverzekering vervalt. De bijdrage vanuit BP voor de zorgverzekering wordt daarmee aan alle cao medewerkers toegekend met als voorwaarde dat deelgenomen wordt aan de collectieve zorgverzekering die BP aanbiedt.
  4. Per 1 januari 2023 kan iedere cao-medewerker deelnemen aan de sharematch regeling. De voorwaarden hiervoor lees je in de bijlage. De toevoeging van deze regeling aan de cao heeft een gemiddelde loonwaarde van 3,24%.
  5. Er is tijdens het overleg uitvoerig gesproken over overwerk en de vragen die jullie hierover gesteld hebben. Duidelijk is dat BP de huidige situatie ook als onwenselijk beschouwd. Wij zijn geinformeerd over de aanvullende regelingen zoals energizers en spotbonussen en de hoge instroom van nieuwe medewerkers. De onwenselijke situatie van 4 uur eerder opkomen of doorstaan zal tot een minimum beperkt moeten blijven.
  6. De studie naar een generatiepact zal tijdens de looptijd van de cao en uiterlijk het eerste kwartaal van 2023 worden uitgevoerd.
  7. Tijdens de looptijd van de cao zullen de problemen rondom de repressieploeg in kaart worden gebracht en worden onderzocht hoe deze regeling het beste vorm en inhoud kan krijgen.
  8. Omtrent ontwikkeling is het signaal afgegeven dat niet aan alle eigen initiatieven rondom opleiding en ontwikkeling ruimte wordt gegeven. Dit signaal neemt BP mee naar de stuurgroep leergangen.

Wat vinden wij van dit resultaat 

Aan de hand van de voorstellenbrief is dit onderhandelingsresultaat bereikt. Op het totaalpakket zien wij dat BP voor een cao met een relatief korte looptijd een goed bod neerlegt. Dat zien we ook als we het loonbod vergelijken met de cao’s die op dit moment in de chemische industrie worden afgesloten waarin het cao gemiddelde op 3,1% ligt. Ook als we kijken naar de inflatie van het achterliggende jaar (april 2021 tot en met maart 2022 á 4,1%) maakt BP een stap om een groot deel van deze inflatie in het loonbod te compenseren. Met de invoering van de sharematchmogelijkheden komt BP ook over de brug voor een regeling met substantiële loonwaarde.
Er zijn ook een aantal zaken niet bereikt zijn in de onderhandelingen zoals de invoering van de APC en de verhoging van de overwerktoeslagen. Daar kregen we de handen niet voor op elkaar. Als we het totale resultaat in dit licht beoordelen willen wij dit onderhandelingsresultaat toch met een positief stemadvies aan jullie voorleggen.

Uitnodiging 2 ledenvergaderingen 20 juli

Het laatste woord is echter aan jullie. Daarom organiseren wij gezamenlijke ledenraadplegingen. Tijdens de vergaderingen zullen we ook dieper ingaan op het bereikte resultaat. De ledenvergaderingen vinden plaats op:
Datum: woensdag 20 juli 2022
Locatie: Hotel Carlton Oasis Curieweg 1 te Spijkenisse
Tijdstippen:
1. van 13.00-14.00 uur en
2. van 15.30-16.30 uur. 

Stemmen kan ook digitaal

Kun je niet aanwezig zijn op de ledenvergadering? Stemmen kan ook digitaal, met deze link. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je terecht op de cao-pagina. Stemmen kan uiterlijk 20 juli 2022, 15.30 uur. Wij nodigen jullie daarom van harte uit om bij één van deze vergaderingen aanwezig te zijn!

Reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Ga naar de cao-pagina. Je kunt daar altijd het laatste nieuws lezen en ook reageren of je vraag stellen.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie,
Egbert Schellenberg, bestuurder FNV Procesindustrie
Johann Honders, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 3020 5136 / J.honders@cnvvakmensen.nl   
         
Nog geen lid? Word lid en beslis mee over de cao. Voor meer informatie: Sluit je aan bij CNV Vakmensen 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error