Eindbod Cao BP RR 2022 door de leden afgewezen

Het eindbod dat door BP RR op 15 september 2022 op de cao-tafel is neergelegd is door de leden van FNV en CNV Vakmensen in zeer grote meerderheid afgewezen. De leden verwachten een beter bod van BP RR en zijn bereid daarvoor in actie te komen.

De leden van FNV en CNV Vakmensen hebben het eindbod van 15 september 2022 in zeer grote meerderheid afgewezen. De op de ledenvergadering aanwezige leden en ook zij die via de mail reageerden, hebben duidelijk aangegeven meer van BP RR te verwachten en dat het eindbod van 15 september 2022 op twee punten moet worden aangepast:

  • een loonsverhoging op 1 april 2022 van 6% en
  • toegang tot de Sharematch-regeling vanaf 1 januari 2023.

Als BP RR hiermee akkoord gaat is er volgens de vakbondsleden een cao voor 12 maanden.

Mogelijk ultimatum na 14 oktober

Dit hebben wij inmiddels bij BP RR gemeld en hen tegelijkertijd gemeld dat wij een antwoord voor 14 oktober een antwoord verwachten.
Als BP RR niet voor 14 oktober laat weten hiermee in te stemmen dan gaan vakbonden een statutaire ledenvergadering organiseren over de vraag of wij BP RR een ultimatum gaan stellen. Op die vergadering moet minimaal 75% van de op die vergadering aanwezige leden voor dit ultimatum stemmen.

Acties

Als dit gebeurt, kunnen vakbonden het ultimatum naar BP RR sturen en kunnen er, als BP RR er dan nog niet aan tegemoet komt, na afloop van het ultimatum vakbondsacties worden georganiseerd. Je kunt hierbij denken aan het nog verder weigeren van overwerk en/of in plaats van stoprooster het normale rooster gaan lopen en andere creatieve acties. Wanneer de vakbonden hiertoe oproepen kan werkgever individuele werknemers hier niet op aanspreken. Andere mogelijk creatieve acties zijn de ‘doorzet’ op minimaal en/of het niet mee werken aan de opstart van een stilliggende unit. Om dit allemaal te organiseren zal er een actiecomité gevormd moeten worden die samen met de vakbondsbestuurders het veiligheidsoverleg met BP RR gaat voeren.

Praat mee

Het mag duidelijk zijn dat alles staat en valt met de bereidheid van vakbondsleden om niet alleen het eindbod af te wijzen maar vervolgens dan ook de daad bij het woord te voegen. Daar rekenen we dan op. Wil je meepraten of vragen stellen? Ga dan naar de cao-pagina Cao BP Rotterdam Refinery | CNV Vakmensen

Mede namens Egbert Schellenberg, bestuurder FNV
Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl