BP RR wijst voorstel vakbondsleden af

De vakbondsleden zijn duidelijk geweest; er moet een beter bod komen. BP RR is niet bereid te bewegen en blijft bij hun eindbod. Vakbonden bereiden acties voor.

Onze eisen

Na het afwijzen van het eindbod door een overgrote meerderheid van de vakbondsleden is BP RR geïnformeerd over de wensen van de vakbondsleden: Het eindbod aanpassen door een loonsverhoging +1% (= totaal 6%) per 1 april 2022  en per 1 jan. 2023 toegang tot de Sharematch-regeling.

Geen beweging bij BP RR

Inmiddels heeft BP RR aan ons allemaal laten weten dat zij niet bewegen. Het eindbod blijft het eindbod en er komt geen cent bij. Dan staat ons nog maar een ding te doen: voorbereiden van acties.

Voorbereiden van de acties

Met de kadergroep gaan we acties voorbereiden. De eerste stap daarvoor is het houden van de zogenaamde ‘driekwartsvergadering’ om het ultimatum vast te stellen met een deadline voor BP RR en om in te stemmen met acties die vanaf dat moment worden voorbereid.
Zet alvast 31 oktober in jullie agenda’s, want dat is op dit moment de datum van die driekwartsvergadering. Waar en hoe wordt nog bekend gemaakt.

Maak je collega lid

Het is duidelijk dat alleen vakbondsleden kunnen stemmen over het ultimatum en eventuele verdere acties. Is jouw collega nog geen lid, en wil deze dolgraag meehelpen jullie eigen arbeidsvoorwaarden te verbeteren? Maak je collega nu nog lid zodat deze meestemt over zijn of haar eigen loon. Bovendien krijg jij als extra een cadeau. Ga hiervoor naar onze website https://www.cnv-ledenwerven.nl/

Praat mee

Heb je vragen en wil je meepraten over deze cao? Gan dan naar de cao-pagina

Namens de onderhandelingsdelegatie,
Kaderleden CNV Vakmensen en FNV,

Egbert Schellenberg, bestuurder FNV en
Jaap Bosma bestuurder CNV Vakmensen,
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl