Update cao PPG: eindbod en ledenvergaderingen

Zoals jullie inmiddels hebben begrepen heeft jullie werkgever tijdens de laatste onderhandelingen een eindbod uitgebracht voor de verlenging van jullie cao. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat eindbod is niet wat we er als onderhandelingsdelegatie van verwacht hadden.

Een groot deel van de gesprekken die we met PPG hebben gevoerd ging over inflatie, koopkracht en het verband tussen die twee. We hoeven het aan jullie niet uit te leggen, maar vervelend genoeg wordt het effect van een steeds kleiner wordende huishoud-portemonnee aan de andere kant van de onderhandelingstafel nog steeds niet goed begrepen. Of misschien ook gewoon wel genegeerd.

Per saldo komt het eindbod van jullie directie neer op gemiddeld 7% erbij. Dat wordt iets meer voor de minst verdienenden en wat minder voor de meest-verdienenden. Het is in ieder geval heel veel minder dan het koopkrachtsverlies dat jullie in je portemonnee voelen en waarmee wij de onderhandelingen zijn aangegaan. Een kleine 8%, om precies te zijn, afgerond zo’n beetje jullie vakantiegeld. De volledige tekst van het eindbod treffen jullie in de bijlage aan.

Zoals te doen gebruikelijk zullen hiervoor ledenvergaderingen worden georganiseerd waar het bod ter stemming aan de leden zal worden voorgelegd. Daarbij krijgt, wanneer een meerderheid van de leden op de bijeenkomst het bod afwijst, de bijeenkomst een driekwart karakter.

Dit betekent dat -uitsluitend aanwezige- leden gevraagd zal worden of zij bereid zijn om op welke manier dan ook in actie te komen om een beter resultaat af te dwingen. Wanneer driekwart van de uitgebrachte stemmen vóór acties is, kunnen deze ook plaatsvinden. Zoals gezegd, uitsluitend aanwezige leden kunnen hiervoor hun stem uitbrengen. Het is dus niet mogelijk om collega’s te machtigen, of om dit schriftelijk te doen. Je kunt als lid vóór of tegen het bod stemmen, of je van stemming onthouden. Het is in ieder geval van groot belang dat jullie zoveel als mogelijk aanwezig zijn om mee te bepalen wat er nu verder gebeurt.

De ledenvergaderingen vinden vanaf volgende week plaats:

Datum

Vestiging

Tijd

Opmerking

woensdag 19 april 2023

Adam-Visitor Centre, Hasselt zaal

13-14 uur & 14-15 uur

geen werkkleding en/of -schoenen

Donderdag 20 april 2023

Tiel - Vergaderzaal

13:30-14:30 uur & 15-16 uur

 

Maandag 17 april 2023

Uithoorn - Aula hoofdkantoor

13-14 uur & 14-15 uur

 

Maandag 26 april 2023

Den Bosch - Showroom

15:00 – 16:00 uur

 

       

 

Reageren online

Laat ook op de cao-pagina weten wat jullie hiervan vinden en of julie bereid zijn om in actie te komen voor een beter resultaat. ga naar jouw cao-pagina

We zien jullie graag op één van de bovenstaande gelegenheden!

 

Met vriendelijke groet,

 

Jan Willem Brinkhorst
Chantal van Binsbergen (CNV Vakmensen)

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error