Onderhandelingsresultaat cao Bereide Verf- en Drukinktindustrie

Afgelopen week hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao in de Bereide Verf- en Drukinktindustrie. Graag leggen we die nu ter stemming aan jou voor!

200 euro structurele loonsverhoging!

Ook dit jaar zullen de loonschalen en feitelijke lonen verhoogd worden met een bedrag in euro's. Daardoor krijgt iedereen in euro's evenveel loonsverhoging. De lagere loonschalen stijgen hierdoor percentueel harder dan de hogere loonschalen, maar aangezien de boodschappen ook in euro’s duurder worden en niet in een percentage van je salaris, is het eerlijk om de lonen op die manier te verhogen. 

Aangezien de meeste werknemers in de schalen 4, 5 en 6 zitten, hebben we gekeken naar het effect van 200 euro voor deze groepen: gemiddeld gaat deze groep collega's er zo'n 8% op vooruit.  In de formele tekst van het onderhandelingsresultaat (bijlage) tref je aan het eind een overzicht waarin je kan zie wat 200 euro qua percentage voor een effect heeft op alle loonschalen per trede. 

Daarnaast hebben we ook kunnen afspreken dat de reiskostenvergoeding omhoog gaat van 19 naar 21 cent per kilometer (maximaal fiscaal toegestane bedrag op dit moment). 

En voor het eerst zijn werkgevers bereid om serieus te praten over een generatiepact/vitaliteitspact! Dat is een wens die nu al jaren hoog op jullie verlanglijstje staat en waar tot op heden helemaal niet over te praten viel. We hebben nog geen zicht op een uitkomst, maar we gaan dit jaar samen met de werkgevers studeren op alternatieven voor de PKB-regeling (waar eigenlijk niemand echt blij mee bleek te zijn), waarbij een generatiepact nadrukkelijk besproken wordt. De resultaten van dit onderzoek worden ingebracht in de cao-onderhandelingen van 2024.

Stemming over onderhandelingsresultaat

Voor de complete tekst met alle afspraken uit het onderhandelingsresultaat verwijs ik je graag naar de bijlage. Leden ontvangen hierna apart een bericht met de stemming. 
Stem tot uiterlijk vrijdag 28 april 2023 08.00 uur.

Reageren, contact en vragen stellen

Op de cao-pagina kun je reageren en je vragen stellen en al het nieuws over de cao na te lezen. Ook kan je per e-mail naar mij reageren. Ik lees graag jouw reactie! Of laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / m.denheijer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error