Cao-onderhandelingen Astellas gestart

Vorige week heeft de eerste cao bijeenkomst plaats gevonden. We hebben daar als vakbonden onze voorstellen toegelicht. Op 16 maart gaan we verder en hopen we inhoudelijk het gesprek te hebben over de verschillende voorstellen ook van de werkgever.

De eerste ronde cao-onderhandelingen

Op 15 februari heeft de eerste onderhandelingsronde voor een nieuwe Astellas cao plaats gevonden. Deze eerste bijeenkomst is door de directie gebruikt om ons als vakbonden bij te praten over de ontwikkelingen binnen de locatie Leiden en Meppel zoals de PEN-afdeling. De directie heeft zelf nog geen concrete voorstellen voor deze cao-onderhandelingen, dit komt door een aantal wijzigingen in de onderhandelingsdelegatie. Daardoor heeft men meer tijd nodig om te overleggen met London en Japan over het mandaat voor deze onderhandelingen. 

Als vakbonden hebben we er ondanks dat, toch voor gekozen om de bijeenkomst door te laten gaan en zo wel wat voortgang te houden. We hebben deze bijeenkomst gebruikt om onze voorstellenbrieven toegelicht aan de directie. Op 9 februari hebben jullie de concept voorstellenbrief ontvangen. Zoals gezegd ligt voor ons de nadruk op het maken van afspraken rondom duurzame inzetbaarheid. Daarover wordt al sinds 2019 overgesproken maar is het nog nooit tot concrete afspraken gekomen. Verder willen we een passende salarisverhoging die in lijn ligt met de gemiddelde inflatie met daar bovenop een stuk koopkrachtontwikkeling. Daarnaast zetten we gezien de ontwikkelingen bij Astellas wederom in op een verlenging van het sociaal plan. In de bijlage bij deze mail zit de definitieve versie van de voorstellenbrief op basis van jullie reacties.

Meepraten tijdens de cao-onderhandelingen?


Zoals gebruikelijk, maken we altijd een voorbehoud om tijdens de onderhandelingen nog met aanvullende of gewijzigde voorstellen te komen. Dit zal altijd gebeuren in overleg met de onderhandelingsdelegatie en we zullen jullie op de hoogte houden via nieuwsbrieven. Je kunt je ook aanmelden voor de whatsappgroep op die manier kunnen we snel communiceren met elkaar en ideeën uitwisselen en waar nodig jullie mening peilen. Via deze link https://chat.whatsapp.com/ED8saMcVY7VCEZJeNHj7v8  kun je hieraan deelnemen. 

En je kunt 24 uur per dag je vragen stellen en reageren op de cao-pagina. Klik hier om meteen naar de cao-pagina te gaan

Vervolg

De volgende cao-onderhandelingen staan gepland voor 16 maart aanstaande, heb je voor die tijd nog vragen of opmerkingen ik hoor het graag! Stuur een mailtje of een whatsappbericht. 

Hartelijke groet, 

Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen

M: 06 51602057
E:  h.oomkes@cnvvakmensen.nl 

De cao pagina voor Astellas kun je vinden op https://www.cnvvakmensen.nl/industrie/chemie-en-energie/cao-astellas/ Daar zie je in de tijdlijn ook de status van de onderhandelingen. 

Downloads