Ontwikkelingen cao Aspen Oss

De afgelopen twee weken hebben jullie berichten kunnen lezen dat Aspen Oss niet verder wil praten met vakbond FNV over de cao. Wat is nu de stand van zaken en heeft CNV Vakmensen de cao ondertussen wel ondertekend? In deze nieuwsbrief informeer ik jullie over de stand van zaken.

Hoewel een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen eind vorig jaar ingestemd hebben met de cao-voorstellen, is er nog geen cao ondertekend. Wij hebben vakbond FNV tot op heden de gelegenheid en ruimte gegeven om met Aspen Oss verder te praten, dan wel over te gaan tot acties.

Gesprek tussen Aspen Oss en vakbond FNV

Afgelopen donderdag heeft de directie van Aspen Oss toch met vakbond FNV gesproken om uit deze impasse te komen. Tijdens dit gesprek is ook onderzocht in hoeverre er ruimte is om te praten over een cao met een looptijd langer dan 12 maanden. Zowel Aspen Oss als vakbond FNV wil deze optie verder bespreken om te zien of dit wel kan leiden tot een akkoord. Dit betekent echter wel dat dit een wijziging meebrengt met de cao-voorstellen waar een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen eind vorig jaar mee hebben ingestemd.

Vervolggesprek

Op donderdag 6 april zal het cao-overleg heropend worden. Ook CNV Vakmensen zal bij dit gesprek aanwezig zijn en meepraten. Hiermee is er nog geen einde gekomen aan het cao-traject welke na de zomer van vorig jaar is opgestart.

Ledenbijeenkomst

Op donderdag 6 april wil ik jullie graag bijpraten over het cao-overleg. Dit zal ik doen via een MS Teams meeting om 16:00 uur. Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan hiervoor aan. Dit doe je door een mail naar mij te sturen. Na aanmelding ontvang je van mij de link om de bijeenkomst bij te kunnen wonen.


Robert Wonnink, Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65 
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl