Nieuwe afspraken in de cao Aspen Oss

Eind vorig jaar heeft CNV Vakmensen een akkoord bereikt met Aspen Oss voor de cao 2021-2022. Vakbond FNV heeft tot tweemaal toe een voorstel hiertoe afgewezen. In een uiterste poging om er ook met vakbond FNV uit te komen, heeft er op woensdag 6 april een overleg plaatsgevonden. Dit overleg heeft geleid tot nieuwe afspraken in de cao.

Na een lang en intensief cao-traject zijn we er vorige week woensdag in geslaagd om tot nieuwe afspraken te komen. De belangrijkste wijziging ten opzichte van de afspraken waar we eind vorig jaar al mee akkoord waren, is de looptijd. De nieuwe afspraken gelden voor 2 jaar (1 juli 2021 tot 1 juli 2023). In deze nieuwsbrief informeren wij jullie over de nieuwe afspraken en nodigen wij jullie uit om je stem hierover uit te brengen.

Wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het onderhandelingsresultaat welke wij eind vorig jaar hebben bereikt zijn:

  • looptijd van 12 naar 24 maanden;
  • verhoging van de netto eenmalige uitkering van € 150 naar € 250;
  • de salarisverhogingen vanaf 1 juli 2022;
  • de salarisverhogingen vanaf 1 juli 2022 geldt voor iedereen, ook indien het salaris boven de salarisgrens uitstijgt.

Afspraken

Hieronder hebben we de belangrijkste afspraken uit het resultaat weergegeven.

Looptijd
De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar, van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2023.

Loonsverhoging

  • Per 1 januari 2022 (uitbetaald in april 2022):
    • 2% voor iedereen (met het deel boven maximum van de schaal in de vorm van een eenmalige)
    • 0,5% gemiddelde individuele stijging
  • Per 1 juli 2022: 2% voor iedereen
  • Per 1 januari 2023: 1% voor iedereen
  • Per 1 april 2023: 1% voor iedereen
  • Een netto uitkering van € 250 bij fulltime dienstverband (uitbetaald in april 2022).

AIP
Uniforme doelpercentage AIP van 5,5%.

Naast bovenstaande afspraken hebben we ook nog andere afspraken gemaakt. De volledige teskt van het onderhandelingsresultaat tref je aan in de bijlage.

Ledenvergaderingen

Op donderdag 21 april organiseren wij samen met vakbond FNV twee gezamenlijke ledenvergaderingen om een toelichting te geven op het bereikte resultaat. Deze zal op een externe locatie in Oss plaats gaan vinden. Wil jij één van deze bijeenkomsten bijwonen, stuur dan een mail naar: r.wonnink@cnvvakmensen.nl. Na aanmelding ontvang je dan een bevestiging met adres en tijd. Aanvullend organiseer ik een digitale ledenbijeenkomst op woensdag 20 april van 16:00 tot 17:00 uur, specifiek voor de leden van CNV Vakmensen voor een toelichting op het cao-resultaat. Ook hier geldt, wil je deze bijeenkomst bijwonen, stuur dan een mail naar: r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Stemmen

Uiteraard heb jij als lid van CNV Vakmensen het laatste woord over het bereikte onderhandelingsresultaat. Wij nodigen je dan ook uit om je stem uit te brengen over het bereikte onderhandelingsresultaat. Klik HIER om te stemmen. Je kunt tot en met vrijdag 22 april stemmen.

Cao-pagina

Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina. Op deze pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik hier om direct naar de cao-pagina te gaan.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl


Downloads