Al het nieuws

Uitnodiging ledenbijeenkomst cao Abbott

In onze nieuwsbrief over cao ronde 2 hebben we jullie laten weten wat Abbott vindt van de vakbondsvoorstellen. Dat was niet zo’n positief verhaal. Abbott vindt dat het de schuld van bonden is, dat hun reactie zo negatief ‘moest’ zijn: de verlanglijstjes van vakbonden waren gewoon veel te lang. Dat leidde tot ergernis bij je werkgever en bovendien “als je veel verwacht, krijg je veel teleurstellingen” aldus Abbott. Reden voor CNV Vakmensen en FNV om hun leden te raadplegen, want een akkoord lijkt erg ver weg.

Akkoord lijkt ver weg

 

In de KIJK en VERGELIJK heb je kunnen lezen dat Abbott eigenlijk op alle belangrijke voorstellen van CNV Vakmensen en FNV “nee” heeft gezegd. En ook bij navraag aan het einde van de cao bespreking kon Abbott niet aangeven waar er nog ruimte te vinden zou zijn om toch tot een aantal “ja-tjes” te komen.

Geen koopkrachtbehoudNatuurlijk, het loonbod is een openingsbod, dus daar valt echt nog wel wat aan te veranderen, maar of we daar koopkrachtbehoud kunnen realiseren op basis van 2021 (2,7%) is de vraag. Vooral ook omdat wij dat berekenen over komend cao akkoord en Abbott ook de 0,5% uit het vorige akkoord meeneemt in haar berekeningen. Over “automatisch” hoeven we het dus al helemaal niet te hebben..

Geen koopkrachtverbeteringDaarbij willen we graag komen tot koopkracht verbetering, maar dat zit er dus niet in en de loonstijging wordt ook niet geboden in centen. Daardoor lijkt het nu niet mogelijk om verbetering voor werknemers, ook niet voor hen met de minste draagkracht.

Geen bedrijf's AOWOok komt er géén bedrijf's AOW en dus zijn de belangrijkste vakbondswensen in het putje verdwenen.

Gevolgen voor jouWat de mogelijke gevolgen zijn van deze opstelling van Abbott willen we met jou bespreken. Dat doen we tijdens een ledenbijeenkomst on site of via een online ledenmeeting. Die keuze is aan jou!

Meetings:OLST: maandag 14 maart:
 13.15 uur in de kantine (houd wel rekening met evt corona maatregelen! vol=vol)
 14.15 uur in de kantine

WEESP: dinsdag 22 maart:
 13.15 uur in de kantine (houd wel rekening met evt corona maatregelen! vol=vol)
 14.15 uur in de kantine
 15.00 uur in de kantine

ONLINE via teams maandag 14 maart om 12.00 uur en dinsdag 22 maart van 19-20 uur

Meld je nu aan en je ontvangt van ons een link om deel te nemen: e.maas@cnvvakmensen.nl  

Cao-pagina

Op de cao-pagina kun je het hele traject volgen en meepraten, je vraag stellen of reageren.

Ga naar de cao-pagina en praat mee!
 

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl 

Dave Reinhard
Kaderlid CNV Vakmensen

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error