Onderhandelingen cao Abbott komen eraan!

De prijzen zijn afgelopen periode enorm gestegen. Het CNV wil dit verlies aanpakken en gaat voor inflatie reparatie. Het is onacceptabel dat werknemers er zomaar op achteruitgaan. Wij roepen Abbott op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de koopkracht te herstellen.

Zoals jullie weten waren we als vakbonden aan het wachten op het budget uit Amerika. Inmiddels is dat bij Abbott bekend en staat de datum voor cao overleg over de loonsverhoging van 2023 gepland. 28 februari zitten de onderhandelingsdelegaties bij elkaar aan tafel om een loonafspraak te maken.

Wij stellen voor om de lonen ter compensatie van de stijging van de kosten van levensonderhoud, dat de salarissen door middel van toepassing van een systeem van prijscompensatie zullen worden geïndexeerd. Dat wil zeggen dat telkenmale per 1 januari de brutosalarissen worden aangepast aan de hand van de ontwikkeling van de consumenten-prijsindex (CPI). De aanpassing vindt plaats op basis van het CBS-consumentenprijsindexcijfer (reeks voor alle huishoudens, afgeleid oktober-oktober 14,3%). 

Hoe meer leden we hebben, hoe beter onze onderhandelingspositie, en hoe beter jouw cao. Cao-onderhandelingen starten altijd als een gesprek tussen werkgevers en werknemers, maar als er acties nodig zijn om de eisen van werknemers kracht bij te zetten, bijvoorbeeld als werkgevers na heel veel praten toch de hand op de knip houden, dan komen die er. De leden bepalen zelf altijd welk middel ingezet wordt. 

Iedereen is erbij gebaat als de cao-onderhandelingen snel en constructief zijn. Zo zorgen we er samen voor dat werkend Nederland de huidige situatie snel te boven komt.

Laat nu weten wat jij vindt dat de loonsverhoging per april dit jaar moet worden voor de Abbott vestigingen Weesp en Olst.

Erik Maas
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

Luan Hoang, vestiging Abbott Weesp
Kaderlid CNV Vakmensen