Cao Abbott Healthcare: ronde 2

Vandaag spraken vakbonden CNV Vakmensen en FNV in ronde 2 met Abbott over de loonsverhoging in 2023. Abbott heeft vandaag een nieuw bod voorgelegd aan de bonden. We delen graag de inhoud met je.

Inzet vakbonden

Vakbonden hebben wederom aangegeven dat een structurele loonsverhoging nodig is om de inflatie te compenseren. De onderste schalen en de middengroepen moeten wat ons betreft hier nog eens extra in ondersteund worden. Daarom hebben we Abbott eerder ook laten weten dit prioriteit te geven. 

Reactie Abbott

Het goede nieuws is dat Abbott jullie wens goed gehoord heeft en een poging heeft gedaan om in de buurt van die wens te komen voor de laagst betaalden in de organisatie. Het mindere nieuws is dat het bedrijf dat deed door een grote eenmalige uitkering voor loonschalen 1-8 op te nemen in het loonbod. Vakbonden hebben aangegeven dat onze inzet een structurele loonsverhoging blijft. 

Omdat onderhandelen geven en nemen is en wij niet geloven in kleine stapjes, maar in eerlijke verhalen, hebben CNV Vakmensen en FNV de loonvraag aangepast van 11,8% naar 10%. Daarbij hebben we aangegeven dat we met dit percentage ook echt de grens van ons mandaat hebben opgezocht. Met minder mogen we van jullie niet thuiskomen, zo lieten jullie o.a. in de bijeenkomsten recent weten. 

Nieuwe vakbondsbijeenkomsten

Ook nu komen we met je napraten over de cao onderhandelingen. En ook deze keer is onze oproep aan alle werknemers gericht. Vakbondslid of niet, je bent welkom. Dus was je er vorige keer ook? Neem dan deze keer een collega mee en praat samen mee over wat wel en wat niet acceptabel is. 

Ben je nog geen lid? meld je dan nu voor 20,23 euro voor het eerste halfjaar aan via: www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

Vakbonden organiseren nieuwe bijeenkomsten:

In Olst op woensdag 15 maart om 14:00 uur (kantine) 
In Weesp op donderdag 16 maart om 14.15 uur (kantine)

Ronde 3 cao Abbott

16 maart is de volgende onderhandelingsronde gepland. 

We houden jullie op de hoogte! Mocht je vragen hebben dan horen we die uiteraard graag.

Erik Maas
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen 
e.maas@cnvvakmensen.nl

Luân Hoang, vestiging Abbott Weesp
Kaderlid CNV Vakmensen 
luan.hoang@abbott.com 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error