Vervroegen cao onderhandelingen dierentuinen

Onlangs is er overleg geweest met jullie werkgevers over het vervroegen van de cao onderhandelingen. Willen jullie met ons meedenken?

CAO ONDERHANDELINGEN VERVROEGEN?

Vul de vragenlijst in en denk met ons mee.

In afgelopen maanden kregen regelmatig de vraag of wij als vakbond niet iets konden doen om de lonen de verbeteren bij de werknemers in dierenparken.  De prijzen gaan omhoog, en ook anderen werknemers kregen een loonsverhoging. Echter de CAO voor de dierenparken loopt tot 31-12-2023. Wij zijn met deze vraag naar werkgevers gegaan en hen gevraagd om samen een oplossing hier voor te bedenken, vorige week hebben wij met werkgevers besloten en kwam zij met idee om de onderhandelingen voor de cao te vervroegen en  vooral te richten op de inkomensverbetering en de cao aan te passen de huidige wet-regelgeving. Wij als CNV Vakmensen , hebben aan gegeven dat wij mee willen werken aan vervroegde onderhandelingen, maar dat wij graag  horen wat leden daar van vinden. Daarom aan jullie de vraag of jullie akkoord zijn dat wij in augustus de onderhandelingen starten waar  bij de inzet vooral gericht zal zijn op het verbeteren van het inkomen.

Rondje langs de parken ?

In de maand juli willen wij de parken bezoeken en met de medewerkers (tijdens pauze’s) in gesprek en jullie vragen te beantwoorden. Stel je een bezoek aan jullie park op prijs, laat mij weten en dan maken we zo snel als mogelijk een afspraak.

Zonder leden geen cao

Een vakbond kan geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Jij bent al lid, maar je collega?

Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en kunnen we meer druk uitoefenen op de werkgever. Wil jij een loonsverhoging die in verhouding staat met de stijgende prijzen?

Tijdelijk een actie € 20,23 voor het eerste half jaar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Vul de vragenlijst in en denk met ons mee.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
06 5160 1998
w.kruithof@cnvvakmensen.nl

 

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error