Eindbod cao Zwembaden. Breng nu je stem uit!

Vrijdag hebben werkgevers van de cao Zwembaden een eindbod gedaan. Het gaat om een cao voor 24 maanden. De nadruk van deze cao ligt vooral op het gebied van loon. Leden van CNV Vakmensen kunnen stemmen over dit eindbod dat wij neutraal aan de leden voorleggen.

Hieronder een overzicht van de loonsverhogingen in het eindbod:

  • Per 1 januari 2023 een loonstijging van 5,5% op de schalen voor vakvolwassenen.
  • Per 1 januari 2024 een loonstijging van 4% op de schalen voor vakvolwassenen.
  • Aparte schalen (toepassing minimumloon) voor hulpkrachten afschaffen.
  • Schalen 1 tot en met 3 aanbieden in een all-in salaris variant naast de huidige schalen.
  • Aanpassing  jeugdlonen.

Sociale agenda

Verder aanspraken gemaakt over de sociale agenda, die bijdragen aan het feit dat werken in het zwembad leuk is en voldoening geeft. Daarnaast vinden we het belangrijk om te kijken op welke wijze we onze medewerkers zo optimaal mogelijk in kunnen blijven zetten. De MDIEU kan hierin middelen bieden die bij kunnen dragen aan een gezonde werkomgeving. Deze zullen uitgewerkt moeten worden binnen de looptijd van de cao. Als werkgevers willen we een bijdrage van 0,2% van de loonsom inzetten.

Jaarurenmodel

Werkgevers volgen de cao-afspraken en kunnen een dispensatieverzoek indienen als anderen afspraken willen maken in overleg met de werknemers.

Daarnaast nog tekstaanpassingen van de cao, uitbreiding van rouwverlof (bij overlijden ouder), geboorteverlof (aanpassen van de wet), verlofsparen (onvoorwaardelijk recht), tijdelijke waarneming.

Stemmen

Het volledige eindbod van werkgevers vind je in de bijlage bij deze nieuwsbrief.
Wij leggen dit eindbod neutraal aan jullie voor. Het zijn bijzondere tijden met een hoge inflatie. Laat weten wat je van het eindbod vindt.

Een eindbod houdt in dat de werkgevers niet verder willen onderhandelen en ons een ultiem eindbod hebben gegeven. Dit eindbod moeten we nu voorleggen aan jullie, onze leden. We kunnen dus niet meer sleutelen aan dit eindbod, dit is het. Stem voor of tegen. En wij gaan ervan uit dat als je geen stem uitbrengt, je het eindbod van werkgevers voldoende vindt.

Let wel: als je tegen stemt, verwachten we ook dat je in actie komt.

Je kunt je stem uitbrengen door te klikken op deze LINK. Dat kun je doen vóór 02 -01-2023.

Meepraten en reageren

Heb je vragen? Of wil je meepraten over de cao, ga dan naar de cao-pagina.

Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

CNV Vakmensen
Willem Kruithof, bestuurder
M: +31 6 5160 1998
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Downloads