Ledenraadpleging Cao Zwembaden

Onlangs hebben wij de leden die vallen onder de Cao Zwembaden gevraagd om een enquête in te vullen. De uitkomst van deze enquête was heel divers, net zo divers als de zwembaden in Nederland. Wel was voor ons duidelijk dat de voorstellen van werkgeverszijde niet op draagvlak hoeven te rekenen.

Geen instemming met voorstellen van werkgevers
Op basis van de uitkomst hebben wij werkgevers aangeschreven. Hierin hebben wij beargumenteerd aangegeven waarom er niet ingestemd kan worden met de voorstellen van werkgeverszijde. Wel hebben wij het creatieve voorstel gedaan om de cao met een half jaar te verlengen en de onderhandelingen over een nieuwe cao in het voorjaar van 2021 op te starten. Dit zou betekenen dat de huidige cao van toepassing blijft en er voor nu niets wijzigt, niet in positieve, maar óók niet in negatieve zin. 

Loonsverhoging verschuiven
Op vrijdag 15 mei 2020 heeft er een overleg met werkgevers plaatsgevonden. De gedane voorstellen van werkgeverszijde komen bijna alle te vervallen, op één na: het verschuiven van de loonsverhoging van 1 juli 2020 naar 1 januari 2021. Werkgevers geven aan dat zij het financieel niet redden en dat de loonsverhoging van 1 juli 2020 naar 1 januari 2021 moet worden doorgeschoven.

Laat weten wat jij vindt: stem 
Uiteraard hebben wij hier als vakbonden een mening over. Die hebben wij meteen kenbaar gemaakt in het overleg. We hebben uiteindelijk afgesproken dat wij dit aan onze leden zullen voorleggen, want leden hebben hierin het laatste woord.
Met deze link kun je als lid aangeven of je wel of niet instemt hiermee. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres ook stemmen op internet: https://q.crowdtech.com/bfL-TbgTIEq1XtbgxEsVbg
Ik verzoek je vriendelijk jouw stem vóór 24 mei 2020 uit te brengen.

Willem Kruihof,
bestuurder CNV Vakmensen
E w.kruithof@cnvvakmensen.nl
M 06 – 5160 1998