CAO Zwembaden ongewijzigd verlengd tot 2021

Noodzakelijk uitstel cao-onderhandelingen van 2020 naar 2021. Sociale partners, vakbonden en werkgevers hebben dit besloten.

Veel zwembaden hebben slechts zeer beperkt gebruik kunnen maken van de NOW-maatregel. Zo zitten er dus allerlei weeffouten in overheidsvoorzieningen ten nadele van de zwembaden. Wij hebben hierover aan de bel getrokken bij VWS, maar helaas bracht dit geen verandering teweeg in de houding vanuit overheid. Daarnaast vallen allerlei inkomsten weg zoals o.a. horeca en de reeds opgelegde limitering van het aantal bezoekers. Het effect van een mogelijk ‘tweede golf’ kunnen maar nauwelijks worden opgevangen. Door de impact van de coronacrisis is het voor de zwembaden noodzakelijk om de cao-onderhandelingen uit te stellen naar volgend jaar.

Het besluit van sociale partners hun waardering voor werknemers in de zwembaden nu nog niet tot uitdrukking te brengen middels door uitstel van cao-onderhandelingen is daarom ook niet eenvoudig geweest.

Wij hebben onze achterban, tot drie keer toe geraadpleegd, eer wij zijn gekomen tot deze afspraak. De leden van CNV en FNV hebben ingestemd met het uitstellen van de cao-onderhandelingen gezien de huidige situatie en ontwikkelingen. 

Onze ambitie de sector verder te professionaliseren blijft onverminderd groot. Ondanks dat er geen cao-onderhandelingen zijn, geven sociale partners invulling aan opleidingen, veiligheid en behoud van werkgelegenheid.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 98
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl