Voortgang Cao Recreatie

Vakbonden en werkgevers hebben inmiddels een aantal onderhandelingsgesprekken gehad in het kader van een nieuwe cao recreatie. Het mag duidelijk zijn dat de corona-pandemie een grote invloed heeft op de sector.

Loonontwikkeling en pensioen
Helaas is er op dit moment geen ruimte voor loonontwikkeling in de nieuwe cao, dit geldt ook voor de aanpassing van de pensioenpremie. De werkgevers zouden graag iets voor de werknemers doen maar dit is collectief onmogelijk op dit moment. Het is aan de individuele bedrijven in de sector om eventueel zelf iets te doen. De pensioenpremie voor 2021 blijft daarom gelijk waardoor de opbouw van de pensioen in 2021 met 0,093 verlaagd moet worden.

Flextimers
Over de aanpassingen die in het kader van de WAB aangaande de contracten van de flexitimers misschien nodig mocht zijn, zijn de werkgevers en de werknemers het eens dat er een werkafspraak gemaakt dient te worden. Ten aanzien van de nulurencontracten, waarvan de vakbonden hebben aangegeven de WAB te volgen en daarover geen afwijkende afspraken in de cao te willen maken, moet dit nog afgestemd worden met de arbeidsvoorwaardencommissie van werkgevers.
Wanneer zij positief reageren is er een onderhandelingsresultaat om de cao met een jaar te verlengen. In de arbeidsvoorwaarden cao dienen wel een aantal tekstuele wijzigingen aangebracht te worden. Hierover zal nog een definitief afstemming plaatsvinden.

Verlenging van cao
Gezien de situatie in de sector hebben vakbonden en werkgevers afgesproken de huidige cao een jaar te laten doorlopen.  De cao wordt daarom verlengd zonder dat er verslechteringen zijn doorgevoerd. Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.,

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 23 90 9865
E j.marskamp@cnvvakmensen.nl