Afschaffing ARA-overgangsreglement Artis

Via een aantal leden werden wij erop gewezen dat jullie werkgever heeft aangekondigd het ARA-overgangsreglement af te schaffen. Wij begrijpen dat dit voor de werknemers die het treft erg vervelend is, helemaal zo vlak na een reorganisatie. Lees hieronder verder hoe wij deze kwestie zullen oppakken en wat de vakbond CNV Vakmensen voor jou kan betekenen.

Het ARA-overgangsreglement trad in werking op 1 juli 2007 bij de overgang van Artis naar de Leisure-cao. Het overgangsreglement was bedoeld om de personele gevolgen van deze overgang op te vangen. Het reglement is toen tot stand gekomen in overleg met de vakbonden CNV Publieke Zaak en AbvaKabo FNV. Nu heeft jullie werkgever aangekondigd deze regeling eenzijdig te willen afschaffen, dit betekent voor de medewerkers dat hun arbeidsvoorwaarden ten nadele zullen wijzigen.

Vandaag is er een mailing gestuurd naar jullie werkgever om aan te geven dat wij het niet eens zijn met deze werkwijze. Wij hebben dringend verzocht om de gedane aankondiging in te trekken en met de vakbonden in gesprek te treden.

De medewerkers die nu onder het reglement vallen zullen binnenkort worden uitgenodigd voor een gesprek hierover. Waarschijnlijk word je gevraagd af te zien van deze regeling en een nieuw arbeidsovereenkomst te ondertekenen. Wij adviseren je om nergens voor te tekenen als je niet zeker weet wat je rechten zijn. Het is niet toegestaan om eenzijdig arbeidsvoorwaarden te wijzigen en je kan niet worden verplicht te tekenen. Wanneer je een nieuw arbeidsovereenkomst aangeboden krijgt kan je deze meenemen om na te laten kijken door je vakbond. Laat je niet onder druk zetten en laat je bijstaan door je vakbond.

Heb je dus twijfels of wil je het een en ander laten nakijken door een jurist van de vakbond, neem dan contact op met ons. Ik ben tot 30 november afwezig in verband met vakantie, mijn collega Nicole Engmann-van Eijbergen zal mij waarnemen in deze periode.


Soraya Faez                                                         Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen                               Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl                                E: n.engmanvaneijbergen@cnvvakmensen.nl