Start cao-onderhandelingen Kappers

Binnenkort starten de cao onderhandelingen, hier lees je alles over de voorstellen van CNV Vakmensen. Op 1 maart opent voor de tweede keer het aanvraagtijdvak voor het Loopbaanbudget Kappers. De eerste ronde, die liep van 1 oktober 2023 t/m 29 februari 2024, was het budgetplafond van € 50.000,- binnen 5,5 dag bereikt. Verder alles over de planning van de look and learns en de korting voor leden.

Cao onderhandelingen

Snak jij ook zo naar een optimale werk-privébalans? Meer tijd en ruimte om alles uit je leven te halen? Wij gaan voor je aan de slag. We maken een vuist tegen het traditionele fulltime denken. En strijden voor een nieuw normaal, die van de 30-urige werkweek.

Maandag  26 februari starten de cao-onderhandelingen, in de bijlage vind je onze voorstellen die gericht zijn op loonsverhoging (koopkrachtverbetering), duurzame inzetbaarheid, 30 urige werkweek, pensioen, scholing en ontwikkeling en mantelzorg. De onderhandelingen kunnen je volgen op de tijdlijn en via onze nieuwbrieven.

Loopbaanbudget  aanvragen

In de kappers-cao 2023/2024 zijn twee regelingen opgenomen die kapper-werknemers stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen, zowel binnen als buiten de kappersbranche. Deze scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden staan los van verplichte vakscholing; die betaalt je werkgever. Een van de regelingen is het Loopbaanbudget Kappers. Alle kapper-werknemers die onder de cao vallen en die zich bijvoorbeeld willen specialiseren of verdiepen in het kappersvak óf zich willen laten bij- of omscholen en een nieuwe stap willen maken in hun loopbaan, kunnen dit Loopbaanbudget aanvragen.

Het gaat hierbij om een opleidingsbedrag van maximaal € 750,-, dat ook te gebruiken is voor loopbaanadvies of een budgetcoach. Bij het aanvragen ben je er niet van verzekerd dat je de subsidie ook ontvangt. Binnen 5,5 dag was het budgetplafond van de eerste aanvraagronde van € 50.000,- bereikt. De pot was dus erg snel leeg. Op 1 maart 2024 opent tijdvak 2 ook weer met een budget van € 50.000,- . Dit aanvraagtijdvak loopt tot en met 31 mei 2024, maar de kans is groot dat het budget ook deze keer binnen korte tijd op is. Wil je gebruikmaken van dit budget, wees er dan op 1 maart heel snel bij, zodat je de meeste kans maakt om het budget ook daadwerkelijk te ontvangen!

Haarmodelijn

Dit voorjaar verzorgt de Nederlandse Haarmodelijn een spectaculaire show tijdens het vernieuwde kappersevenement The Hair X-perience. Dit evenement vindt plaats op 21 en 22 april a.s. in Gorinchem en belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor professionals in de kappersbranche. Ook wij zijn met een stand aanwezig op dit event, kom gerust bij ons langs

De Haarmodelijn zal op de mainstage tijdens The Hair X-perience elke dag om 13.00 uur de Nederlandse Haarmodelijn voorjaar – zomer 2024 presenteren. Het belooft een adembenemende show te worden bomvol vakmanschap. Tijdens de halfuur durende show maak je kennis met de nieuwe trend kapsels en de verschillende stylingvariaties. Later in de middag is er een mogelijkheid om een 45 minuten durende masterclass te volgen waarin de gepresenteerde kapsels uit de show vaktechnisch worden toegelicht en uitgewerkt

Look and learns

Momenteel is het creatief team, bestaande uit diverse top kappers, druk bezig met de voorbereidingen van de Nederlandse Haarmodelijn voorjaar/zomer 2024.

Dit voorjaar worden in de regio verschillende look & lerans gehouden. Deze intieme sessies, gegeven door topkappers van de Haarmodelijn, stellen je in staat om diepgaand kennis te maken met de verschillende kapsels en de technieken die daarbij komen kijken. Deelnemers krijgen volop de kans om vragen te stellen en hun kennis te verdiepen. Bovendien ontvang je als deelnemer aan deze regio sessies de miniposters van de Haarmodelijn als extra bonus. En bestel je direct de online toolkit erbij? Dan ontvang je ook nog eens een aantrekkelijke combi korting. 

De regionale look & leanrs starten om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. 

Je hebt de keuze uit de volgende data en locaties:

- 15 april, Groningen | Kluiverboom 3 
- 13 mei, Eindhoven | Sterrenlaa4 
- 14 mei, Veenendaal | De Schutterij 12 
- 27 mei, Venlo | Groenveldsingel 40 

Leden kunnen met korting deelnemen aan deze look and learns. Wil je een kortingscode ontvangen stuur ons dan een mail. 

Maak je collega lid

Voor een goede cao is het van belang dat we draagvlak hebben van de werknemers in deze sector, is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterk!

Heb jij deze nieuwsbrief per post ontvangen dan hebben wij geen email-adres van jou. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv
en pas jouw gegevens aan. 

Willem Kruithof
bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 5160 1998
w.kruithof@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error