Stand van zaken Kappers

In deze nieuwsbrief aandacht voor start van gesprekken over de kappers cao, pensioen, veilig werk plek en kappers mogen weer open tot 22.00 uur.

Gesprekken cao Kappers gestart

Op 25 januari zijn er verkennende gesprekken gestart over een nieuwe cao voor kappersbranche. Uit onderzoek onder kappers blijkt dat er grote behoefte is om afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden en vooral een cao af te sluiten die geldt voor alle kappers. Onze inzet is voor loonverbetering, ontwikkeling, scholing en gezond en veilig werken. Op 22 februari gaan we weer met de werkgevers om de tafel.

Meepraten op de cao-pagina Kappers

Op de cao-pagina kappers kun je het hele cao-traject volgen en altijd je vragen stellen en opmerkingen geven. Hier vind je altijd de laatst stand van zaken over jouw cao! Ga direct naat jouw cao-pagina Kappers

Kappers zijn weer open

Er zijn verdere versoepelingen van de coronamaatregelen. Er was wederom goed nieuws voor de kappersbranche: vanaf vandaag mogen kappers hun beroep weer uitoefenen tussen 5.00 en 22.00 uur.

De mondkapjesplicht voor kapper en klant blijft gelden. De 1,5 meter blijft gehandhaafd, uiteraard buiten de behandelingen om. Dit betekent dat er maximaal 1 klant per 5 vierkante meter mag worden toegelaten.

De regels voor trainen in de salon blijven hetzelfde. Er mag getraind worden, maar wel met de afstandsnorm van 1,5 meter. Hierdoor kan er niet tussen medewerkers onderling of op modellen getraind worden, maar wel op koppen.

"Het blijft dus van groot belang dat iedereen zich blijft houden aan de coronaregels en de welbekende hygiënemaatregelen."

Pensioen

Ook zijn wij met werkgevers in gesprek over de toekomst voor de pensioenregeling binnen de kappersbranche. Onze inzet is een goed en betaalbaar pensioen met lage uitvoeringskosten. We rekenen op de medewerking van alle betrokken partijen in het belang van alle deelnemers om deze doelen te bereiken.

Veilige werkplek

Soms ontploft er een bom op een plek waar je het niet verwacht. Al 10 jaar kijken we naar het zoetsappige The Voice of Holland, een gezellige talentenjacht. Chips en nootjes op de bank, verstand op nul. Die week ging er een beerput open. Achter het gelikte plaatje gaat een schrijnende wereld van machtsmisbruik, seksuele intimidatie en jarenlange doofpotten schuil. Het sprookje is over en uit.   

Wij vragen hier aandacht voor omdat het op veel werkvloeren niet anders is. Vorig jaar startten we daarom een campagne over seksuele intimidatie op de werkvloer. Dertig procent van de vrouwen heeft te maken met fysiek geweld en zestig procent met verbaal geweld, bleek uit ons onderzoek. Schokkende cijfers die deze week de aandacht trokken van diverse media. Een veilige werkvloer reikt ver. Laten we er met elkaar voor waken dat onze werkvloer altijd veilig is voor iedereen.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 98
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error