Een nieuwe cao en gratis naar The HAIR X-PERIENCE?

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met de nieuwe cao voor kappers! In deze nieuwsbiref meer daarover en ook over hoe je gratis of met korting de THE HAIR X-PERIENCE kan bezoeken.

De nieuwe cao voor kappers is rond!

De leden hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat: een cao voor één jaar. Deze nieuwe cao heeft als grootste focus een stijging van de lonen. Hiermee kun jij de snel oplopende kosten voor energie, benzine en boodschappen beter betalen. Ook zorgt deze loonstijging ervoor dat de lonen in de kappersbranche verbeteren, want deze waren zo ver gezakt dat het dicht bij of soms zelfs onder het wettelijk minimumloon (WML) uitkomen.

Geld voor opleiding/training/loopbaan en de budgetcoach:

Om te investeren in de vakbekwaamheid en arbeidsmarktpositie van de werknemer is er vanaf 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2023 recht op een individueel opleidingsbudget van €200,- dat door werkgever ter beschikking wordt gesteld. Over het individuele opleidingsbudget zoals hiervoor genoemd kan de werknemer in de periode van 1 juli 2022 tot 1 januari 2023 vrij beschikken voor het volgen van vakgerichte opleidingen en cursussen. Indien het budget voor 1 januari 2023 niet is gebruikt, kunnen werkgever en werknemer in overleg besluiten hoe het budget aangewend wordt. (Let op: het vrijgemaakte bedrag is gemaximeerd).

Daarnaast wordt in deze cao €100.000,- beschikbaar gesteld voor arbeidsmarktvouchers. Dat geld willen de sociale partners gebruiken voor werknemers die, binnen of buiten hun vakgebied, een cursus of opleiding willen volgen die hun arbeidsmarktpositie versterkt en waarmee ze een nieuwe stap in hun loopbaan kunnen maken. Ook kan de voucher gebruikt worden voor loopbaanadvies of een budgetcoach.

Alle afspraken lezen? Ga hier naar de cao-pagina

Akkoord ministerie van SZW

CNV Vakmensen is blij dat de meerderheid van de kappers akkoord zijn gegaan met de onderhandelingsresultaten die wij samen met sociale partners hebben bereikt. Het is nu wachten op de algemeen verbindendverklaring (AVV) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op de cao-afspraken. Als de cao-tekst helemaal klaar is en de AVV is rond dan is de nieuwe cao te downloaden op de cao-pagina Kappers

THE HAIR X-PERIENCE 12 & 13 JUNI 2022 

Het is bijna zover: voor het eerst sinds 2019 kan hét event voor kappers en barbers in Evenementenhal Gorinchem weer live plaatsvinden. Naast een dosis inspiratie in jouw vakgebied biedt The Hair X-perience. Zien we jou daar? Inspiratie en kennis en wie weet wordt je door geknipt.

Tijdens Hair X-perience kun je je zintuigen weer laten prikkelen, volop kennis en inspiratie opsnuiven en netwerken met al je collega’s. Exposanten tonen er onder andere hun nieuwste producten en je geniet van vaktechnische demonstraties, shows en interactieve sessies op het podium.

Wij als CNV Vakmensen zijn ook aanwezig met een stand en geven elke dag 2 presentatie’s over de toekomst de baas (over cao en jouw rechten en plichten) en je geld voor later (ism CNV geldzorg). Kom gezellig even langs!

Bezoek de beurs met korting (of win de vrij-kaarten)

Stuur ons een email met je naam en lidnummer en we sturen jou de kortingscode toe. Wil jij kans maken op GRATIS kaarten? Ga dan naar de cao-pagina en reageer op de Poll. We verloten wij 3 x 2 vrijkaarten voor de beurs.