Al het nieuws

QuickScan Kappersbranche: weer open na de lockdown

Gaan kappers straks weer aan het werk? Hoe moet dit dan op een veilige manier? Dit zijn vragen die wij aan jullie , onze leden werkzaam in de Kappersbranche, willen voorleggen met een een QuickScan.

Veilig voor klant en kapper
In België en Duitsland mogen de kapsalons binnenkort open en hopelijk mogen ook in Nederland de kappers snel hun deuren open doen voor hun klanten. Kappers willen heel graag weer aan het werk, maar dat moet wel veilig kunnen voor zowel de klant als voor de kapper. De situatie rondom corona blijft ernstig en de lockdown is verlengd tot in ieder geval 2 maart. Het aantal besmettingen en de volle coronabedden in ziekenhuizen nemen af. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein, ook in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe derde coronagolf volgens het RIVM.

Hoe nu verder
In deze extreme situatie moeten we nadenken over hoe het straks verder moet, want de overheid heeft laten weten met branches in gesprek te gaan.  Mark Rutte en Hugo de Jonge zullen in de volgende persconferentie laten weten of de maatregelen die gelden tot 2 maart worden verlengd of versoepeld.

Vul de QuickScan uiterlijk 17 februari in 
CNV Vakmensen wil heel graag van jou weten wat jij ervan vindt. Daarom hebben we een QuickScan opgesteld waarin we jouw hulp vragen. Hier zit spoed bij. In deze QuickScan vind je vragen over jouw mogelijkheden, je gezondheid en veiligheidsaspecten. Niet alle vragen zijn voor iedereen relevant. Vul al die vragen in die jij kunt beantwoorden.

Klik hier om meteen de QuickScan in te vullen.

Krijg je de nieuwsbrief per post? Dan kun je met dit webadres op internet de scan ook invullen: http://bit.ly/3qjqiyb. De uitkomsten van de QuickScan zal CNV Vakmensen in ieder geval gebruiken in gesprekken met de ANKO en overheid. En waar nodig om jullie belangen te behartigen. Dit gebeurt natuurlijk anoniem, jouw naam zullen wij niet gebruiken. Graag dus zo snel mogelijk deze QuickScan invullen.

Willem Kruithof, bestuurder CNV Vakmensen 
E w.kruithof@cnvvakmensen.nl