Kappers cao-onderhandelingsresultaat: wat vind jij ervan?

Goed nieuws: want we hebben en onderhandelingsresultaat voor de cao Kappers bereikt. We leggen het resultaat voor aan onze leden. Zij bepalen uiteindelijk wat ze ervan vinden.

Hoofdpunten onderhandelingsresultaat 

  • Looptijd: van 1 juli 2023 tot 30 juni 2024. 
  • Loon: de loonschalen worden in twee stappen verhoogd met 9% : per 1 juli 2023 6% en per 1 februari 2024 met 3%. Verder worden de loonschalen voor BBL-leerlingen per 1 juli afgeschaft.
  • Betaalde training/cursussen: er zijn geen onbetaalde trainingsavonden meer, want trainingen en cursussen zijn werktijd en de kosten voor deze scholing moet worden betaald door de werkgever.
  • Reiskosten: de reiskosten voor woon- en werkverkeer worden verhoogd: per 1 juli 2023 naar 0,21 en per 1 januari 2024 naar 0,22.
  • Scholing en ontwikkeling: er zijn afspraken gemaakt om geld beschikbaar te stellen voor scholing en loopbaanontwikkeling, waaronder arbeidsmarktvouchers die ook gebruikt kunnen worden voor loopbaanadvies en geld-coach.
  • Overige: is er een ambitie-afspraak gemaakt over het pensioen en over in dividuele maatwerk met betrekking tot palliatieve zorg en rouwverlof.

Speerpunt: scholing en ontwikkeling 

Het is fijn dat we zonder actie voeren dit resultaat hebben bereikt, Aandacht voor scholing en ontwikkeling is voor CNV vakmensen een speerpunt. Het is goed dat rouwverlof ook op de agenda staat. Tijdens de looptijd van deze cao zullen partijen met elkaar in gesprek gaan over het loongebouw en hoe onze bedrijfstak toekomstbestendig kan zijn en aantrekkelijk voor nieuwe werknemers.

Stemming 

In bijlage tref je het onderhandelingsresultaat aan. Leden van CNV Vakmensen hebben stemrecht en kunnen hier separaat voor hun stem uitbrengen met de link die zij hiervoor ontvangen. Je kan VOOR of TEGEN stemmen. Stemmen kan uiterlijk 12 mei 2023.

Vragen?

Heb je nog vragen, laat mij dit dan per e-mail weten. Je kan het hele cao-traject volgen op de cao-pagina Cao Kappers | CNV Vakmensen

Willem Kruithof, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1998 / w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error