Gefeliciteerd! Jouw nieuwe kappers-cao is een feit!

Op 26 april hebben wij het onderhandelresultaat aan onze leden voorgelegd. Jij hebt daar ook over mogen stemmen. De overgrote meerderheid van de leden hebben postitief gestemd; daarmee is jouw nieuwe cao een feit.

Nog even op een rij

Wat is er ook al weer afgesproken?

  • Cao heeft een looptijd van 1 juli 2023 tot 30 juni 2024
  • De loonschalen worden in twee stappen verhoogd met 9% : per 1 juli 2023 6% en per 1 februari 2024 met 3%. Verder worden de loonschalen voor BBL-leerlingen per 1 juli afgeschaft.
  • Er zijn geen onbetaalde trainingsavonden meer, want trainingen en cursussen zijn werktijd en de kosten voor deze scholing moet worden betaald door de werkgever
  • De reiskosten voor woon- en werkverkeer worden verhoogd: per 1 juli 2023 naar 0,21 en per 1 januari 2024 naar 0,22
  • Er zijn afspraken gemaakt om geld beschikbaar te stellen voor scholing en loopbaanontwikkeling, waaronder arbeidsmarktvouchers die ook gebruikt kunnen worden voor loopbaanadvies en geld-coach.
  • Er is een ambitie-afspraak gemaakt over het pensioen en over in dividuele maatwerk met betrekking tot palliatieve zorg en rouwverlof

Bezoek onze stand op de HairXperience

Op 11 en 12 juni kun je ons tegenkomen op deze leuke buers in Gorinchem. Alls lid van CNV Vakmensen kun jij met korting de beurs bezoeken. Je kunt de kortingslink ook gebruiken voor je collega, vriend(in) of kennis die met jou mee wil.
Klik hier om met korting je kaartjes te kopen 

Coiffure Award gala 2023

De winnaars van de 31ste editie van de Coiffure Award werden in Studio21Hilversum tijdens een geweldige gala-avond bekend gemaakt. De presentatie was in handen van Beau van Erven Dorens. De gasten hebben genoten van een heerlijk diner, de show van Hairdresser of the Year 2022 Mark van Westerop en een spetterende afterparty met Emmy Hester. De winnaar Arjan Bevers  van Avanti kappers te Helmond ging met 4 awards naar huis: Pressaward,Team-award, Female award en Dutch hairdresser of the year.

Reageren of vragen?

Op de cao-pagina kun je altijd je vraag stellen over zaken die met jouw werk en inkomen te maken hebben; bijvoorbeeld over de cao, je loonstrook of je arbeidsvoorwaarden. En je kunt altijd reageren op deze nieuwsbrief. We horen je graag! Ga hier naar jouw cao-pagina

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error