Update Contractcatering en Hospitality

In deze nieuwsbrief vind je informatie over het generatiepact, medewerkersonderzoek en het congres voor de catering.

Generatiepact

In de cao hebben we een afspraak gemaakt over een generatiepactregeling. Het bleek echter wat meer tijd te kosten om dit netjes te regelen maar nu is die er eindelijk. Meer hierover kan je lezen via https://werkenincontractcatering.nl/scc/cao/generatiepactregeling/.

Medewerkersonderzoek

In de aanloop naar het congres hebben we een enquête naar alle medewerkers in de sector gestuurd met vragen over jouw werk, marktontwikkelingen en werkplezier. Er zijn al meer dan 750 collega’s die het onderzoek hebben ingevuld. Deelname kan nog tot en met maandag 20 maart 2023 via https://wispa678315.typeform.com/to/pyNdWquW. De uitkomsten van het onderzoek worden op het cateringcongres toegelicht aan de aanwezigen.

Congres

De cateringsector is veranderd en het is tijd om samen te kijken naar hoe deze afspraken in de praktijk uitpakken. Daarom organiseren we maandag 17 april 2023 het congres Catering en Hospitality: samen op koers. Het congres is van 10.30 - 17.00 uur in de Jaarbeurs te Utrecht. Deelname is kosteloos en inclusief lunch en borrel. Ook jouw reis- en parkeerkosten worden vergoed. Meer over de dag en aanmelding lees je op https://hospitalityacademy.nu/cateringenhospitalitycongres.

Codekamer Contractcatering

De Codekamer Verantwoordelijk Marktgedrag kent een eigen codekamer Contractcatering. Een paar keer per jaar komt de codekamer Contractcatering bijeen om over zaken in de sector te spreken. Zo is er een aantal ontwikkelingen te noemen. De aanbestedingen in de branche zijn kwalitatief goed. Er is voldoende aandacht voor de duurzaamheid en er is meer aandacht voor de werknemers. De zorg bestaat dat dienstverleners hun diensten niet kunnen leveren door de arbeidsmarktkrapte, waardoor de druk op de bestaande werknemers toeneemt. Door corona is de vraag naar dienstverlening vanuit de opdrachtgevers gewijzigd. Er zijn meer onbemande cateringpunten en de dienstverlening verschuift meer naar Hospitality. Hierdoor zullen meer facilitaire jobs ontstaan met een breder takenpakket.

Contact

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
E.:  j.marskamp@cnvvakmensen.nl
M.: 06 2390 9865

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error