Cao-onderhandelingen Contractcatering

Zoals jullie in de nieuwsbrief van afgelopen november hebben kunnen lezen is er een gezamenlijk congres geweest van werknemers en werkgevers over de toekomst van de contractcatering. In de nieuwsbrief stond ook vermeld dat we begin 2022 zouden gaan starten met de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de sector.

Nieuwe cao- onderhandelingen

De huidige cao contractcatering loopt tot 1 april 2022. Werkgevers hebben ons inmiddels per brief laten weten dat zij de lopende cao opzeggen en met ons willen onderhandelen over een nieuwe branche-cao vanaf april 2022.

We willen met zo’n vier tot zes gesprekken in de maanden januari, februari en maart tot een nieuwe cao komen met afspraken voor twee groepen medewerkers: de huidige werknemers die vallen onder de cao contractcatering en nieuwe werknemers die gaan toetreden tot de contractcatering en aanpalende sectoren. Dit wordt dan de cao Hospitality+.

Over de Inflight zijn nu al wat afwijkende afspraken in de cao. Deze cateringtak vraagt wellicht om meer eigen arbeidsvoorwaardelijke afspraken. Daar gaan we apart over spreken met werkgevers.

De eerste datum voor cao-onderhandelingen staat gepland op dinsdag 18 januari 2022. Uiteraard zal er tijdens de onderhandelingen stil worden gestaan bij de uitkomsten van het congres en zullen deze ook tijdens de onderhandelingen worden besproken. Als CNV Vakmensen vinden wij het belangrijk dat er binnen de sector voldoende ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Graag horen wij ook waar jij je prioriteit aan geeft op het gebied van arbeidsvoorwaardelijke zaken, zoals zelfroosteren/flexibiliteit, reiskostenvergoeding en uitruilen van arbeidsvoorwaarden. Uiteraard onderhandelen we ook over een structurele loonsverhoging.
Laat het weten vóór vrijdag 14 januari via j.marskamp@cnvvakmensen.nl !

Uiteraard houden we je tijdens het proces van onderhandelingen op de hoogte via onze nieuwsbrieven en mocht je nu al vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Pensioen

Het bestuur van Pensioenfonds Horeca & Catering heeft vakbonden en werkgevers in de horeca en contractcatering een brief gestuurd over de invoering van een nieuwe  pensioenregeling per 1 januari 2024. In de vorige nieuwsbrief hebben wij je daar informatie over gestuurd. Dit houdt in dat we naast de cao-onderhandelingen ook over pensioenkeuzes moeten gaan nadenken. Later meer daarover. Je kunt zelf ook meer informatie vinden over jouw pensioen via de vernieuwde website van het fonds op www.mijnphenc.nl.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft dit jaar een aantal (online) activiteiten georganiseerd waaronder een talkshow en een handreiking voor de inkoop van diensten. Meer informatie over de code en de sector contractcatering vind je op www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over deze nieuwsbrief: neem dan gerust contact op!

Job Marskamp
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65
E:   j.marskamp@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error