Cao Contractcatering: Stand van zaken onderhandeling contractcatering/hospitality

De huidige cao Contractcatering loopt tot 1 april 2022. In een aantal rondes in januari, februari en maart werken we aan een nieuwe cao met afspraken voor verschillende groepen medewerkers. De huidige werknemers die nu vallen onder de cao contractcatering en (nieuwe) werknemers die in de contractcatering én horeca werken. Dit wordt dan de cao Hospitality met een bredere werkingssfeer dan de huidige cao Contractcatering. Sociale partners hebben naast de gesprekken over de hele cao gelijktijdig ook gesprekken over de specifieke situatie en arbeidsvoorwaarden voor de sector inflight

Laatste loodjes

Op maandag 21 maart 2022 hebben werkgevers en vakorganisaties met elkaar gesproken over de arbeidsvoorwaarden voor huidige medewerkers in de contractcatering en de (nieuwe) medewerkers in de hospitality. Daar zijn we bijna uit en moeten we alleen nog de puntjes op de ‘i’ zetten. We hebben nog finaal juridisch advies tegoed van de werkgroep ‘Werkingssfeer’ en de werkgroep die cao-partijen informeert over een generatiepactregeling voor de sector en de inflight. Sociale partners willen deze graag, alleen moeten we nog advies krijgen over de manier om dit te regelen.  

Op de 21e maart is er ook onderhandeld over de aparte paragraaf voor inflight. Er is voornamelijk  gesproken over loon en reiskosten. Er worden stappen gezet naar elkaar op deze punten maar er is nog wel wat werk te doen voordat we daar samen uit zijn. Wordt dus nog vervolgd.

Komen we er niet uit met elkaar, dan is er een reële mogelijkheid dat er géén sector-cao meer komt voor de contractcatering, hospitality en inflight. Werkgevers hebben namelijk het voorbestaan van werkgeversvereniging Veneca verbonden aan het realiseren van de cao hospitality.  

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Job Marskamp, Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl
M: +31 6 2390 9865

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error